Suzuki: DualJet + SHVS [video]

Suzuki: DualJet + SHVS [video]

Η Suzuki μας παρουσιάζει το «ήπιο» υβριδικό σύστημα SHVS.

Το SHVS (Suzuki Hybrid Vehicle System) είναι ένα «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης από την Suzuki που χρησιμοποιεί μια ηλεκτρογεννήτρια και ένα μικρό πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου για να βοηθήσει τον βενζινοκινητήρα κατά την επιτάχυνση, ανακτώντας ενέργεια κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος.

Χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ηλεκτρική ενέργεια που έχει ανακτηθεί κατά το φρενάρισμα, το ηλεκτρομοτέρ της γεννήτριας μειώνει την κατανάλωση καυσίμου υποβοηθώντας το έργο του βενζινοκινητήρα σε συνθήκες υψηλής κατανάλωσης, όπως το ξεκίνημα από στάση. Επιπλέον, επιτρέπει την ομαλότερη και πιο ήσυχη λειτουργία του συστήματος stop/start, χάρη στην χρήση ιμάντα του συστήματος ISG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Swift 1.2 DualJet CVT

Σύμφωνα με την Suzuki, οι διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ των εκδόσεων του Swift με ή χωρίς το SHVS εντοπίζονται στην μέση κατανάλωση (4,0 lt/100 km αντί για 4,3 lt/100 km), στα 10 επιπλέον κιλά που προσθέτει το σύστημα και φυσικά στις χαμηλότερες εκπομπές CO2 (90 gr/km αντί για 98) που απαλλάσσουν, στη χώρα μας, τον ιδιοκτήτη του με ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Swift 1.0 BoosterJet

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube