Το πρώτο αυτοκίνητο φτιαγμένο από 3D printer [video]

Το πρώτο αυτοκίνητο φτιαγμένο από 3D printer [video]

Η Local Motors γράφει ιστορία με το Strati.

Έχουμε δει πολλά αντικείμενα να παίρνουν μορφή από 3D printer. Αυτό που δεν είχαμε δει είναι να φτιάχνει ολόκληρο αυτοκίνητο.

Η αμερικάνικη Local Motors με έδρα το Phoenix της Arizona, ασχολείται με την κατασκευή μικρών και εξεζητημένων τροχοφόρων, ενώ στην γκάμα της έχει και δύο αγωνιστικά, μία μοτοσυκλέτα και ένα αυτοκίνητο. Για να την κατασκευή όλων αυτών, η Local Motors έχει επιστρατεύσει εδώ και χρόνια την τρισδιάστατη εκτύπωση. Με τον υπερσύγχρονο 3D printer που διαθέτει κατασκευάζει πολλά κομμάτια και μέρη για τα προϊόντα της, κερδίζοντας έτσι σε απλότητα και χρόνο κατασκευής.

Τελευταίο εγχείρημά της είναι το Strati, το πρώτο αυτοκίνητο φτιαγμένο από 3D printer. Στόχος της Local Motors είναι να αναδείξει τον διαφορετικό αυτό τρόπο κατασκευής αυτοκινήτου, αναφέροντας μάλιστα ότι ένα απλό αυτοκίνητο αποτελείται από 20.000 κομμάτια, ενώ το Strati από μόλις 40.

Για την δημιουργία ενός Strati απαιτούνται 44 ώρες εκτύπωσης και 2 μέρες συναρμολόγησης. Στα μηχανικά μέρη, η μπαταρία, ο κινητήρας, η ανάρτηση και η καλωδίωση προέρχονται από διάφορους προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένου της Renault με μέρη από τα ηλεκτροκίνητα Twizy και Zoe.

To Strati της Local Motors παρουσιάστηκε προημερών στο IMTS 2014 (International Manufacturing Technology Show) και τράβηξε, δικαιολογημένα, τα βλέμματα πάνω του.

[Πηγή: Local Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube