"Power Bank" ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Volkswagen

"Power Bank" ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Volkswagen

Η εταιρεία παρουσίασε μια συσκευή που μάλλον κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Σαν μέρος του προγράμματός της να πρωταγωνιστήσει και στην ηλεκτρική αυτοκίνηση, η Volkswagen μόλις παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Power Bank για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ή με άλλα λόγια έναν φορητό φορτιστή που θα μπορεί να στηθεί όπου χρειάζεται. Όπως για παράδειγμα σε δημόσιες θέσεις πάρκινγκ ή στις εγκαταστάσεις εταιρειών. Προς το παρόν μόνο οι βασικές πληροφορίες έγιναν γνωστές, οπότε θα μαθαίνουμε σταδιακά και άλλες μέχρι το 2020 που θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως έχει χωρητικότητα 360 kWh, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα μπορεί να φορτίσει έως και 15 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα τα τέσσερα από αυτά θα μπορούν να φορτίζονται ταυτόχρονα, τα δύο με συνεχές (100 kW) και τα άλλα δύο με εναλλασσόμενο ρεύμα.

Για την πρώτη περίπτωση προφανώς η φόρτιση θα είναι γρήγορη, και σύμφωνα με τα δεδομένα των μπαταριών που θα έχουν τα αυτοκίνητα της εταιρείας θα χρειάζεται 17' κατά μέσο όρο.

Έχει επίσης ενδιαφέρον η πληροφορία ότι εάν συνδεθεί με παροχή 30 kW τότε η λειτουργία της συσκευής θα είναι αέναη, ενώ θα μπορεί να τροφοδοτείται και με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική.

Προφανώς, η συγκεκριμένη συσκευή είναι μέρος του πλάνου της Volkswagen που θέλει να πείσει το κοινό ότι η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δε θα είναι ένα απροσπέλαστο εμπόδιο στο μέλλον. Και είναι προϊόν 100% του Volkswagen Group, αφού εξελίχθηκε in-house από το τμήμα "Εξαρτημάτων", που από το 2019 θα αποκτήσει αυτόνομη υπόσταση.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube