Πόσο κοφτερό είναι το… νερό; [videos]

Πόσο κοφτερό είναι το… νερό; [videos]

Πολύ κοφτερό, αν έχει πίεση 4.000 ατμοσφαιρών. Δείτε το να κόβει μια μπαταρία, έναν εναλλάκτη, μια μίζα και μια ρεζέρβα αυτοκινήτου.

Υπάρχει πληθώρα εκπομπών TV και καναλιών YouTube όπου καταστρέφουν πράγματα με διάφορα μέσα. Ανάμεσά τους και το Waterjet channel.

Εδώ η καταστροφική σας μανία θα ικανοποιηθεί και με το παραπάνω, καθώς θα παρακολουθήσετε να κόβουν αντικείμενα με μια δέσμη νερού πίεσης 60.000 psi, δηλαδή 4.140 bar ή 4.080 atm.

Δεν είναι όμως μόνο τα βασικά ένστικτά σας που θα ικανοποιηθούν, αφού θα πάρετε και μια ιδέα του πώς είναι φτιαγμένα τα διάφορα εξαρτήματα. Διότι η τομή είναι τόσο καθαρή, που βλέπεις με απόλυτη σαφήνεια το πώς είναι οι μηχανισμοί και οι κατασκευές από μέσα.

Στο πρώτο από τα δύο video θα δείτε την –ηλεκτρονικά ελεγχόμενη– δέσμη νερού να κόβει στα δύο μια μπαταρία κι έναν εναλλάκτη αυτοκινήτου, και στο τέλος να κάνει μια τομή σχήματος Π σε μια μίζα. Πολύ εκπαιδευτικό!

Στο δεύτερο video, οι μανιακοί καταστροφείς κόβουν μια (εντελώς απάτητη) ρεζέρβα ανάγκης. Ελπίζοντας φυσικά να μην τους πιάσει λάστιχο στη διαδρομή από το μηχανουργείο στο σπίτι…

[Πηγή: Waterjet channel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube