Πιο καθαροί κι από ηλεκτρικούς οι νέοι βενζινοκινητήρες της Mazda

Πιο καθαροί κι από ηλεκτρικούς οι νέοι βενζινοκινητήρες της Mazda

Οι νέοι κινητήρες SKYACTIV-X θα παράγουν συνολικά λιγότερους ρύπους ακόμα κι από τους ηλεκτρικούς.

Για τους νέους βενζινοκινητήρες χωρίς μπουζί που η εταιρεία θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες, τους SKYACTIV-X, διαβάσατε πολύ πρόσφατα.

Ωστόσο επανερχόμαστε στο θέμα για χάρη μιας ιδιαίτερα εντυπωσιακής κι ενδιαφέρουσας δήλωσης που τους θέλει πιο καθαρούς σε εκπομπές ρύπων ακόμα και σε σύγκριση με τους ηλεκτρικούς.

Σύμφωνα με τη Mazda, αυτό ισχύει εάν η σύγκριση γίνει σε ολόκληρο τον κύκλο της ζωής του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής του καυσίμου που χρειάζεται ο κινητήρας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Mazda: Σχεδόν έτοιμος ο βενζινοκινητήρας χωρίς μπουζί

Αυτό ακριβώς είναι το σημείο κλειδί σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, αφού η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει ακόμα δρόμο μέχρι να φτάσει στο σημείο να γίνεται εξ’ ολοκλήρου από ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.

Μέχρι τότε τα ορυκτά καύσιμα θα συνεχίζουν να παίζουν πολύ βασικό ρόλο στην παραγωγή της, μόνο που αυτό σημαίνει καυσαέρια άρα και ρύπους στην ατμόσφαιρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεργασία Toyota και Mazda

Η προσθήκη του ηλεκτρισμού στη γκάμα της εταιρείας θα ξεκινήσει το 2019, με τον αστερίσκο ότι θα απευθύνεται μόνο σε αγορές όπου η παραγωγή της ενέργειας που απαιτεί θα γίνεται από ανανεώσιμες μορφές.

Για τις υπόλοιπες, η Mazda δήλωσε πως θα συνεχίσει να επενδύει σοβαρά στους βενζινοκινητήρες για αρκετά χρόνια ακόμα, καθότι η ζήτηση γι’ αυτούς συνεχίζεται.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube