Πάτωμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Williams

Πάτωμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Williams

Η Williams Advanced Engineering παρουσίασε το πρωτότυπο μιας πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Williams Advanced Engineering έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες ενός νέου πατώματος που προορίζεται για ηλεκτρικά οχήματα.

Το νέο πάτωμα ηλεκτρικών αυτοκίνητων ονομάζεται FW-EVX και θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτου στην Έκθεση Low Carbon Vehicles που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Millbrook.

Αφορμή για την δημιουργία του νέου πατώματος αποτέλεσε το ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επικεντρωθεί στην μετάβαση από τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά, γεγονός που αποτελεί μια ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ανταποκρινόμενη σε αυτή την πρόκληση, η Williams Advanced Engineering θέλησε να αναθεωρήσει την σχεδίαση και την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στόχος της νέας αυτής σχεδιαστικής προσέγγισης είναι να γίνουν τα ηλεκτρικά οχήματα ελαφρύτερα, ασφαλέστερα και πιο αποδοτικά στον τομέα της αυτονομίας και των επιδόσεων.

Το πρωτότυπο πάτωμα FW-EVX διαθέτει πολλές καινοτομίες στον σχεδιασμό του πακέτου μπαταριών, το σύστημα ψύξης και την μείωση του βάρους, και όλα αυτά έχουν ενσωματωθεί ευρηματικά σε μια διαμορφώσιμη πλατφόρμα.

Για παράδειγμα, οι μηχανικοί της Williams έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα αυτοματοποιημένη διαδικασία (σχεδόν μηδενικών ρύπων) για την κατασκευή τμημάτων ανάρτησης ενισχυμένα με ανθρακονήματα,  παρέχοντας μείωση βάρους σε ποσοστό 40% σε σχέση με ένα συμβατικό ψαλίδι.

Άλλη μία καινοτομία που μας παρουσιάζει η νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Williams είναι η διαμόρφωση τρισδιάστατων κατασκευαστικών δομών υψηλής αντοχής με την χρήση δισδιάστατων υλικών, δημιουργώντας έναν εξωσκελετό για τη μονάδα της μπαταρίας, συμβάλλοντας έτσι και στην δομική απόδοση της μπαταρίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube