Παρίσι-Άμστερνταμ με τα αυτόνομα Citroën

Παρίσι-Άμστερνταμ με τα αυτόνομα Citroën

Με την ευκαιρία της συνόδου των υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Citroën έκανε επίδειξη της αυτόνομης τεχνολογίας της.

Η Citroën συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την αυτόνομη οδήγηση, που διεξήχθησαν στο Άμστερνταμ με την ευκαιρία της συνόδου των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Δύο C4 Picasso, εξοπλισμένα με τη σχετική τεχνολογία, ταξίδεψαν από το Παρίσι μέχρι την ολλανδική πρωτεύουσα. Τα δύο αυτόνομα οχήματα έκαναν περισσότερα από 300 km στον αυτοκινητόδρομο σε καθεστώς «eyes off», όρος που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να έχει το βλέμμα του στο δρόμο.
 
Σύμφωνα με τη Citroën, η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης θα ακολουθήσει πέντε στάδια: «hands on – τα χέρια πάνω στο τιμόνι», «hands off – χωρίς χέρια στο τιμόνι», «eyes off – δεν απαιτείται ο οδηγός να κοιτάζει το δρόμο», «mind off – μπορεί να ασχολείται με άλλα πράγματα», «driverless – χωρίς ανθρώπινη παρουσία στη θέση του οδηγού».
 
Η Citroën παρουσίασε τα δύο αυτόνομα C4 Picasso στους υπουργούς των 28 κρατών, οι οποίοι είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες. Τον Ιούλιο του 2015, η Citroën έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εξασφάλισε άδεια δοκιμών στους δρόμους της Γαλλίας. Έκτοτε, τέσσερα C4 Picasso έχουν διανύσει περισσότερα από 20.000 km. σε καθεστώς αυτόνομης οδήγησης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube