Το όραμα της Toyota για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το όραμα της Toyota για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει πατεντάρει από το 2014 σχέδια για ένα ιπτάμενο όχημα, που πιθανότατα θα επηρεάσει την αεροδυναμική των μελλοντικών μοντέλων της.

Το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στο Freepatentsonline.com μπορεί να μοιάζει αστείο αλλά όσοι μπορούν να το αποκωδικοποιήσουν, θεωρούν πως ενδέχεται να κρύβει σημαντικές εξελίξεις από πίσω του.

Τα σχέδια είναι κατατεθειμένα από το 2014 αλλά δημοσιεύτηκαν μόλις εφέτος και πρακτικά επιβεβαιώνουν ότι η Toyota δουλεύει επάνω σε ένα αυτοκίνητο με εύκαμπτα εξωτερικά πάνελ. Ο σκοπός τους είναι να αλλάζουν την αεροδυναμική του οχήματος, δίνοντάς του ακόμα και τη δυνατότητα να πετάει. Μάλιστα γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, στα σχέδια το όχημα διαθέτει και εκτεινόμενα φτερά.

Πρακτικά, το ζητούμενο πίσω από όλα αυτά είναι ένα αυτοκίνητο με κέλυφος από ειδικά, συνθετικά υλικά. Με τη βοήθειά τους, το όχημα θα μπορούσε να συρρικνώνεται στην πόλη για ευελιξία και να επιμηκύνεται στον αυτοκινητόδρομο για χάρη της σταθερότητας.

Όλο το θέμα ωστόσο είναι το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συνδυάσει όλα αυτά τα ζητούμενα. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, γίνονται ήδη πειράματα με ένα «μαγικό υλικό» που έχει ρευστή –άρα εύπλαστη- μορφή σε κανονικές συνθήκες αλλά σκληραίνει ακαριαία εάν υπάρξει λόγος π.χ. μια σύγκρουση.

Προς το παρόν η έρευνα γίνεται επάνω σε αλεξίσφαιρα γιλέκα και διάφορα άλλα προστατευτικά, όμως φαίνεται να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

[Πηγή: motoring.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube