Ο... αυτόματος πιλότος της Volvo είναι έτοιμος [video]

Ο... αυτόματος πιλότος της Volvo είναι έτοιμος [video]

Δείτε πώς θα λειτουργεί το σύστημα IntelliSafe Auto Pilot

Η Volvo εξελίσσει ταχύτερα από όσο περιμέναμε το σύστημα IntelliSafe Auto Pilot. 
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πειραματικό σύστημα πιλοτικής οδήγησης που η Volvo θέλει καταρχήν να ενσωματώσει σε 100 αυτοκίνητα από το 2017 στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me στην πόλη του Γκέτεμποργκ. 
 
Το σύστημα, σε συγκεκριμένο περιβάλλον, επιτρέπει στον οδηγό να «αναθέσει» την κίνηση του αυτοκινήτου στο IntelliSafe Auto Pilot. Βέβαια αν παραστεί ανάγκη, ή αν απλά ο οδηγός το θελήσει μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να ανακτήσει αυτός τον έλεγχο. Γα την ενεργοποίηση του συτσήματος αυτόματης οδήγησης υπάρχουν ειδικά paddles στο τιμόνι.
 
Μόλις το αυτοκίνητο εισέλθει στην περιοχή όπου το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης είναι διαθέσιμο, ο οδηγός ενημερώνεται από την κεντρική μονάδα ελέγχου μέσω ενδείξεων στο τιμόνι, ενώ παράλληλα φωτίζονται και τα paddles. Αν ο οδηγός τραβήξει προς τη μεριά του τα paddles το σύστημα ενεργοποιείται και παράλληλα αυτά φωτίζονται με πράσινο χρώμα. Από εκεί και μετά το σύστημα αναλαμβάνει να οδηγεί το αυτοκίνητο. 
 
Πλησιάζοντας προς το τέλος της ειδικής ζώνης, τότε ο οδηγός ειδοποιείται και πάλι μέσα από ενδείξεις αντίστροφης μέτρησης για να του δώσει το χρόνο να αντιδράσει και να πάρει αυτός ξανά τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αν παρόλα αυτά ο οδηγός παραβλέψει τις ενδείξεις, τότε το σύστημα οδηγεί δεξιά το αυτοκίνητο και το ακινητοποιεί
 
Η Volvo, αφού ολοκληρώσει τις δοκιμές του IntelliSafe Auto Pilot στα 100 XC90 στα οποία καταρχήν θα το τοποθετήσει, στη συνέχεια θα προχωρήσει στην σταδιακή τοποθέτησή του και σε άλλα μοντέλα παραγωγής. Βέβαια, όπως προαναφέραμε, δεν αρκεί το αυτοκίνητο να έχει το σύστημα, αλλά αυτό πρέπει να υποστηρίζεται και από τις κατάλληλες υποδομές στο δρόμο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube