Το νέο Ford Focus RS θα έχει και Drift mode [video]

Το νέο Ford Focus RS θα έχει και Drift mode [video]

Φαίνεται ότι το νέο Focus RS θα βοηθάει τον οδηγό του στην εκτέλεση του τέλειου drift χάρη στο αντίστοιχο πρόγραμμα λειτουργίας της τετρακίνησης.

Το ότι το καινούργιο Ford Focus RS είναι τετρακίνητο ήταν μια πληροφορία την οποία η Ford μας κρατούσε κρυφή μέχρι την επίσημη παρουσίασή του, τον περασμένο Φεβρουάριο. Και στη Γενεύη αποκάλυψε ότι θα έχει και Drift mode.

Στο πίσω διαφορικό του νέου Ford Focus RS μπορεί να φτάσει μέχρι και το 70% της ροπής του κινητήρα. Στη συνέχεια ακόμα και το 100% αυτής της δύναμης μπορεί να κατευθυνθεί προς τον έναν πίσω τροχό (torque vectoring), χάρη σε δύο πολύδισκους συμπλέκτες που είναι τοποθετημένοι στις εξόδους του πίσω διαφορικού προς τα ημιαξόνια. Προφανώς το σύστημα ελέγχεται ηλεκτρονικά, ώστε να προσδίδει στο αυτοκίνητο τη συμπεριφορά που επιθυμεί ο οδηγός κάθε στιγμή.

Η συμπεριφορά του Focus RS θα καθορίζεται από τέσσερα προγράμματα: Normal, Sport, Track και Drift mode. Το τελευταίο, που θα επιτρέπει μεγαλοπρεπείς πλαγιολισθήσεις, εξελίχτηκε σε συνεργασία με τον Ken Block. Ο Αμερικάνος οδηγός ήταν άλλωστε παρών στην παρουσίαση του μοντέλου εχτές στην Έκθεση Γενεύης, όπου ανακοινώθηκε η ύπαρξη του Drift mode.



Διαβάστε πιο αναλυτικά πώς λειτουργεί το σύστημα τετρακίνησης και το torque vectoring του νέου Ford Focus RS στο αρχείο pdf που επισυνάπτεται παρακάτω.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube