Μια φαεινή ιδέα δύο μικρών παιδιών [video]

Μια φαεινή ιδέα δύο μικρών παιδιών [video]

Σκέφτηκαν να μαζεύουν το νερό της βροχής από το παρμπρίζ για τα πιτσιλιστήρια, εφάρμοσαν την ιδέα και η Ford την υιοθέτησε.

Κάθε οδηγός χρησιμοποιεί περίπου 20 λίτρα νερό το χρόνο για το πλυστικό του παρμπρίζ του. Δεν ακούγονται πολλά, αλλά πολλαπλασιάστε τα επί τα 291 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη…

Το αποτέλεσμα είναι έξι δισεκατομμύρια λίτρα νερού το χρόνο! Και το νερό σήμερα είναι πολύτιμο. Πώς θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε αυτή την ποσότητα;

Δεν σας έρχεται καμιά ιδέα; Και όμως δύο παιδάκια από τη Γερμανία είχαν μια ιδέα, απλή σαν το αυγό του Κολόμβου. Ο Daniel και η Lara Krohn, δύο αδελφάκια ηλικίας 11 και 9 ετών, από το Jülich, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σκέφτηκαν να μαζεύουν το νερό της βροχής για να γεμίζουν το δοχείο για τα πιτσιλιστήρια.

Η ιδέα τούς ήρθε όταν ταξίδευαν με καταρρακτώδη βροχή μέσα στο οικογενειακό αυτοκίνητο και τα πιτσιλιστήρια δεν είχαν νερό.

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι κανείς δεν το είχε σκεφτεί μέχρι τώρα», λέει η 9χρονη Lara. «Για να εφαρμόσουμε την ιδέα , διαλύσαμε το πυροσβεστικό όχημα-παιχνίδι μας και συνδέσαμε την αντλία σε ένα μοντέλο αυτοκινήτου μέσα σε ενυδρείο. Μετά προσθέσαμε κι ένα σύστημα φιλτραρίσματος ώστε το νερό να είναι καθαρό. Και δούλεψε πολύ καλά».

Το μοντέλο ήταν ένα Focus RS, τα δύο πιτσιρίκια κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε σχολικό διαγωνισμό κατασκευών και η είδηση έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της Ford, που εγκατέστησαν μια ανάλογη συσκευή σε ένα S-MAX.

To σύστημα είναι απλό αλλά αποτελεσματικό, με λαστιχένιους σωλήνες να διοχετεύουν το νερό από τη βάση του παρμπρίζ στο ρεζερβουάρ του πλυστικού.



«Η ιδέα του Daniel και της Lara ήταν μπροστά στα μάτια μας επί δεκαετίες. Απλά χρειάστηκε μια στιγμή επινοητικότητας για να πάρει ζωή. Μέσα σε λιγότερα από 5 λεπτά βροχής, το δοχείο έχει ξεχειλίσει», είπε ο Theo Geuecke, υπεύθυνος εξωτερικού εξοπλισμού της Ford Ευρώπης.

Η Ford δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει με την ιδέα, όμως κρίνοντας από τον ενθουσιασμό της στο αντίστοιχο δελτίο Τύπου, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε το σύστημα σε μελλοντικά μοντέλα της.

[Πηγή: Ford Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube