Mercedes-AMG: «Δεν αποκλείουμε και ηλεκτρικά μοντέλα»

Mercedes-AMG: «Δεν αποκλείουμε και ηλεκτρικά μοντέλα»

Ο επικεφαλής R&D της AMG δήλωσε πως μια τέτοια σκέψη δεν είναι εκτός πραγματικότητας, θυμίζοντας ταυτόχρονα την SLS Electric Drive του παρελθόντος.

Η Mercedes-AMG κάθε άλλο παρά με άρνηση βλέπει την εφαρμογή ηλεκτρικής ενέργειας στα αυτοκίνητά της.

Ο Ola Kallenius, επικεφαλής R&D της AMG δήλωσε στο περιθώριο του σαλονιού στο Ντιτρόιτ: «Ο ηλεκτρισμός και τα AMG μοντέλα δεν είναι έννοιες αντίθετες μεταξύ τους. Εξάλλου, πάντα επιδιώκουμε να προσφέρουμε κορυφαία οδηγική εμπειρία μαζί με καθημερινή ευχρηστία, και με αυτό το δεδομένο ο ηλεκτρισμός σίγουρα θα βρει τη θέση του στα αυτοκίνητα της AMG. Δεν είναι μάλιστα καθόλου απίθανο να δούμε και ηλεκτρικές εκδόσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων EQ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Mercedes-Benz Generation EQ φωτίζει το Παρίσι με 408 ίππους

Τα πρώτα βήματα πάντως θα γίνουν με 48βολτα υβριδικά συστήματα που θα συνεργάζονται με τους σημερινούς θερμικούς κινητήρες των Mercedes-Benz και Mercedes-AMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο δρόμο για τα ηλεκτρικά Mercedes-Benz

Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, η εταιρεία σκέφτεται έτσι κι αλλιώς μια ολόκληρη οικογένεια από ηλεκτρικά σπορ μοντέλα, με τον Kallenius να μας θυμίζει την περιορισμένης παραγωγής SLS Electric Drive του 2013.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Mercedes-Benz SLS Electric Drive

«Αυτό το μοντέλο αποτέλεσε κατά κάποιο τρόπο τον πλοηγό μας επί του θέματος και αποκτήσαμε αρκετή τεχνογνωσία την οποία τώρα εμπλουτίζουμε συνεχώς. Μας βοηθάει πολύ και η Formula 1 σε αυτό, όπου είναι πρακτικά αδύνατο να κερδίσεις χωρίς έναν εξαιρετικό ηλεκτροκινητήρα».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube