Με ένα Koenigsegg ποτέ δεν είσαι μόνος

Με ένα Koenigsegg ποτέ δεν είσαι μόνος

Ο Christian von Koenigsegg βλέπει με ένα app στο κινητό του πού βρίσκονται τα αυτοκίνητά των πελατών του ανά πάσα στιγμή.

Με την αγορά ενός Koenigsegg δεν παίρνεις απλώς ένα αυτοκίνητο, αλλά μπαίνεις σε μία πολύ ξεχωριστή λέσχη ιδιοκτητών. Μία λέσχη στην οποία ο ιδρυτής της Koenigsegg εκτελεί χρέη… Μεγάλου Αδελφού.

Το smartphone είναι ένα αρκετά σημαντικό εργαλείο για τον οδηγό ενός Koenigsegg. Μέσα από αυτό μπορεί να επικοινωνεί με τους υπόλοιπους πελάτες της φίρμας μέσω μιας ειδικής σχετικής ομάδας στο WhatsApp. Μπορεί να βλέπει τη θέση του αυτοκινήτου του ανά πάσα στιγμή, να κατεβάζει δεδομένα για κάποια πίστα την οποία επισκέπτεται, αλλά και να λαμβάνει αναβαθμίσεις για το αυτοκίνητό του μέσω διαδικτύου. Απευθείας από το εργοστάσιο της Koenigsegg στη Σουηδία, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου συνεργείου.

Ωστόσο το smartphone του ιδρυτή της εταιρίας, Christian von Koenigsegg, έχει μια ικανότητα που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δημοσιογράφο του CarBuzz στην Έκθεση Γενεύης, το δικό του τηλέφωνο παρακολουθεί τη θέση κάθε αυτοκινήτου της εταιρίας, κάθε «παιδιού» του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολλές από τις πορτοκαλί τελίτσες που φανερώνουν πού βρίσκεται κάθε αυτοκίνητο ήταν συγκεντρωμένες στη Γενεύη, αφού κάποιοι ιδιοκτήτες Koenigsegg είχαν οργανώσει ένα οδοιπορικό ως εκεί, για την έκθεση αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί ο Koenigsegg βάζει ένα Φάντασμα σε όλα τα αυτοκίνητά του;

«Εϊναι εφικτό να βάλουμε ακόμα και μια κάμερα στην καμπίνα κάθε αυτοκινήτου, έτσι ώστε να βλέπω τους οδηγούς», είπε ο von Koenigsegg, «αλλά αυτό θα ήταν κάπως άβολο». Πράγματι. Ο ίδιος βέβαια λέει ότι αυτή η παρακολούθηση δεν γίνεται επειδή είναι περίεργος, αλλά επειδή ενδιαφέρεται προσωπικά για τις εμπειρίες των πελατών του, και μαθαίνει πολλά τόσο από τις εντυπώσεις τους όσο και από τα δεδομένα που συλλέγει από κάθε αυτοκίνητο.

Το σίγουρο είναι ότι αν ανατριχιάζετε στην ιδέα ενός Μεγάλου Αδελφού που παρακολουθεί κάθε σας κίνηση, ευτυχώς που -πιθανότατα- δεν έχετε ένα Koenigsegg. Δείτε λοιπόν τα video από τη βόλτα που έκαναν στην Γενεύη, αυτοί που έχουν:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube