Κοινοπραξία για την δημιουργία δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Κοινοπραξία για την δημιουργία δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Οι Ford, Daimler, BMW και VW σχεδιάζουν την από κοινού δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου ταχείας φόρτισης EV.

Η Ford Motor Company, η Daimler, το BMW Group και το VW Group (μαζί με τις Audi και Porsche) ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα, κατά μήκος όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των εταιρειών, η κίνηση αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και στην αγοραστική εξάπλωση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Οι εταιρείες που υπέγραψαν την αρχική συμφωνία για την δημιουργία αυτού του δικτύου, ανέφεραν ότι πρόκειται για μια «άνευ προηγουμένου συνεργασία». Στόχος είναι να οικοδομήσουν γρήγορα ένα μεγάλο αριθμό σταθμών φόρτισης, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να μπορούν να ταξιδεύουν κάνοντας μεγάλες αποστάσεις.

Το νέο δίκτυο ταχυφόρτισης με επίπεδα ισχύος έως 350 kW θα είναι σημαντικά πιο γρήγορο από όλα τα ισχυρά συστήματα φόρτισης που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα, ανέφερε η κοινή ανακοίνωση.

Η οικοδόμηση των σταθμών θα ξεκινήσει το 2017 και πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία 400 τέτοιων σταθμών ανά την Ευρώπη. Μέχρι το 2020, οι πελάτες και ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες τέτοιους σταθμούς, έτσι ώστε η ιδέα να γίνει πραγματικά βολική και χρηστική.

Οι τέσσερις εταιρείες θα είναι ισότιμοι εταίροι στην κοινοπραξία και σύμφωνα με δηλώσεις τους θα ενθαρρύνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμετάσχουν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube