Κλέφτες και Opel OnStar [video]

Κλέφτες και Opel OnStar [video]

Σε αυτό το «παιχνίδι» κερδίζει πάντα η υπηρεσία OnStar.

Η Opel μας παρουσιάζει την υπηρεσία υποστήριξης κλεμμένου οχήματος μέσα από μια πραγματική ιστορία κλοπής.

Το συμβάν έγινε κοντά στην Dijon της Γαλλίας και το θύμα ήταν η κ. Legay, ιδιοκτήτρια ενός καινούριου Mokka X. Όταν ξύπνησε μέσα στη νύχτα από το γάβγισμα του σκύλου, κατάλαβε ότι από κάπου έμπαζε κρύο αέρα και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει στο ισόγειο του σπιτιού της. Τότε είδε ανοιχτή την πόρτα και φυσικά, εντόπισε ότι της έλειπε ένα σημαντικό εργαλείο για την δουλειά της, το Mokka X που πρόσφατα αγόρασε.

Για καλή της τύχη, θυμήθηκε ότι το νέο της αυτοκίνητο διέθετε το σύστημα OnStar με υπηρεσία υποστήριξης και εντοπισμού κλεμμένου αυτοκινήτου. Η τοπική αστυνομία επικοινώνησε αμέσως με την Opel και ξεκίνησαν οι διαδικασίες εντοπισμού του οχήματος. Η διαδικασία δεν κράτησε περισσότερο από 15 λεπτά και οι δορυφόροι εντόπισαν το κλεμμένο Mokka X, ενώ μόλις ακινητοποιήθηκαν οι κλέφτες και έσβησαν το αυτοκίνητο, οι άνθρωποι της Opel «νέκρωσαν» το αυτοκίνητο και πλέον δεν μπορούσε να ξαναλειτουργήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι, η προσωπική υπηρεσία συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης παρέχεται δωρεάν για τα πέντε πρώτα χρόνια. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας Opel OnStar είναι: αυτόματη απόκριση σε ατύχημα (SOS) συμπεριλαμβανομένης 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής επείγουσας ανάγκης και οδικής βοήθειας, Wi-Fi hotspot με σύνδεση μεταφοράς δεδομένων υψηλών ταχυτήτων και μέχρι επτά συσκευές, εφαρμογή smartphone για έλεγχο από απόσταση (όπως κλείδωμα /ξεκλείδωμα αυτοκινήτου με τηλεχειρισμό), υποστήριξη κλεμμένου οχήματος, διάγνωση οχήματος (συμπεριλαμβανομένου ενός μηνιαίου email με ενημέρωση για τα σημαντικότερα συστήματα του οχήματος όπως αερόσακοι ή κιβώτιο), κατέβασμα προορισμού (downloading) που επιτρέπει σε ένα Σύμβουλο OnStar να εισάγει μία εναλλακτική διαδρομή, ένα εστιατόριο ή μία συγκεκριμένη διεύθυνση στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube