Κάποιος πλήρωσε €3.200 για μια Mercedes-AMG S65! [video]

Κάποιος πλήρωσε €3.200 για μια Mercedes-AMG S65! [video]

Τυχερός αγόρασε μια Mercedes-AMG S65 του 2006 έναντι $3.750 τη στιγμή που στην αγορά κοστίζει σχεδόν 200 χιλιάρικα.

O προσδιορισμός της υπολειμματικής αξίας του αυτοκινήτου είναι το ένατο θαύμα του κόσμου με το όγδοο να είναι ανατοκισμός, σε περίπτωση που αναρωτιέστε –τα άλλα επτά είναι αυτά που αναφέρει η Ιστορία και το… Trivial.

Όταν πρόκειται βέβαια για κάποια από τα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου, η τιμή δεν ακολουθεί τους επίσημους και επαγγελματικούς οδηγούς, όπως ο Parker ή η Eurotax Glass’s ή στην Ελλάδα το… Auto Τρίτη (χα!). Η τιμή σε αυτά διαμορφώνεται συνήθως χαμηλότερα από αυτές των οδηγών. Πάρτε για παράδειγμα αυτή τη Mercedes-AMG S65 που πουλήθηκε κάτω από το 2% (sic) της αρχικής MSRP - Manufacturer's Suggested Retail Price.

Όπως ακριβώς το διαβάζετε! Αυτή η πολυτελής μπερλίνα των €170.000 αγοράστηκε για ό,τι θα έδινε κάποιος για ένα μίνι και μάλιστα παλιό και σε μέτρια κατάσταση. Σύμφωνα με τον αγοραστή, που ποστάρισε την αγοραπωλησία σε video στο YouTube (που μπορείτε να δείτε παρακάτω), το αυτοκίνητο είχε καθαρό τίτλο, έναν ιδιοκτήτη και 240.000 km στο οδόμετρο. Έτσι έναντι €3.200, ο κύριος αυτός αγόρασε ένα θεριό V12 με 610 άλογα και 102 kgm.

Ωστόσο το αυτοκίνητο δεν ήταν άμεμπτο. Ο πωλητής σημείωνε ότι είχε μείνει «λίγο» πίσω στη συντήρηση και αφού άνοιξε το καπό δήλωσε ότι υπάρχουν μια δυο σοβαρές διαρροές λαδιού και ότι ίσως χάνει υδραυλικό υγρό και το τιμόνι.

Ακόμα κι έτσι όμως, παρόλο πως φαίνεται να πρόκειται για την ευκαιρία του αιώνα, χρειάζεσαι ένα μάστορα πολύ γάτα για να το συνεφέρει και πάλι με αμφίβολη οικονομία. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη Mercedes-AMG S65 φοράει 24 μπουζί, τρεις τρόμπες βενζίνης και απαιτεί τρεις αισθητήρες οξυγόνου. Εκεί λοιπόν που ένα αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής διαθέτει ένα εξάρτημα για να κάνει τη δουλειά, η S65 έχει πολλά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ο πωλητής προσπαθούσε νομότυπα να απαλλαχτεί από αυτή, σε μια ευνομούμενη χώρα πάλι χαμένος θα ήταν. Τα $3.750 ή τα €3.200, αν θέλετε, που πήρε στο χέρι σαφώς και είναι τρίχες. Πιθανόν αν την διέλυε για ανταλλακτικά να έπαιρνε πολλά παραπάνω χρήματα, απλώς δεν είμαι σίγουρος εάν ένας ιδιοκτήτης S65 ψάχνει για μεταχειρισμένα ανταλλακτικά για να του έρθει πιο φτηνά μια επισκευή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube