Καλλιτεχνικό πατινάζ από την Alfa Romeo [video]

Καλλιτεχνικό πατινάζ από την Alfa Romeo [video]

Η Alfa Romeo μας παρουσιάζει τις τετρακίνητες Giulia και Stelvio μέσα από μια χορογραφία σε παγοδρόμιο.

Το επίσημο βίντεο της Alfa Romeo μας δείχνει ένα ασυνήθιστο και δύσκολο «παιχνίδι» μεταξύ των τετρακίνητων Giulia και Stelvio, αλλά και μια εντυπωσιακή επίδειξη ελέγχου και ακρίβειας για αυτούς που το βλέπουν από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Σκοπός της ιδιαίτερης χορογραφίας πατινάζ είναι να αναδείξει τα χαρακτηριστικά της τετρακίνησης Q4 της ιταλικής φίρμας. Η αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου συστήματος περιλαμβάνει ένα ενεργό transfer case και ειδικά σχεδιασμένο εμπρός διαφορικό, ενώ το συνολικό βάρος αυξήθηκε κατά μόλις 60 κιλά. Το κιβώτιο μεταφοράς χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συμπλέκτη, ο οποίος –ανάλογα και με το πρόγραμμα του Alfa DNA – μεταφέρει τη ροπή εξαιρετικά γρήγορα και στους δύο άξονες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 PS Q4

Πιο συγκεκριμένα το σύστημα Q4 AWD συνεχώς καταγράφει διαφορετικές οδηγικές παραμέτρους, προκειμένου να μοιράζει με το βέλτιστο τρόπο τη ροπή ανάμεσα στους δύο άξονες, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης και την πρόσφυση του οδοστρώματος. Σε κανονικές συνθήκες το 100% της ροπής κατευθύνεται στον πίσω άξονα, με το ποσοστό να είναι σε θέση να μεταβληθεί μέχρι και 50% στους εμπρός τροχούς. Προκειμένου να διασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή ταχύτητα στην αναδιανομή της ροπής, το σύστημα εκμεταλλεύεται την υψηλή μηχανική ολίσθηση (διαφορά ταχύτητας) μεταξύ των δύο αξόνων που φτάνει μέχρι και 2,5%. Αυτό μεταφράζεται σε εξαιρετική πρόσφυση και κατευθυντικότητα μέσα στις στροφές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube