Και η GM στο χορό των 9τάχυτων κιβωτίων

Και η GM στο χορό των 9τάχυτων κιβωτίων

H General Motors ανακοίνωσε τις πρώτες πληροφορίες για ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με 9 σχέσεις, συμβατό με προσθιοκίνητες πλατφόρμες.

Προς το παρόν, το νέο κιβώτιο με τον κωδικό 9T50 προορίζεται για την αγορά των Η.Π.Α. και στόχος του είναι όχι μόνο το παιχνίδι των εντυπώσεων αλλά και η μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων.

Το νέο κιβώτιο θα κάνει ντεμπούτο στο Chevrolet Malibu μέσα στο 2017, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει τοποθετηθεί και σε άλλα εννιά μοντέλα της GM.

Προορίζεται να αντικαταστήσει το 6άρι που χρησιμοποιείται σήμερα στα μοντέλα της εταιρείας, σε σχέση με το οποίο θα μειώσει τη μέση κατανάλωση κατά περίπου 3%. Επιπρόσθετα, είναι συμβατό με σύστημα stop/start κάτι που δυνητικά σημαίνει ακόμα περισσότερη οικονομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Opel Mokka X

Το βασικότερο όλων πάντως είναι η καλύτερη κλιμάκωση των σχέσεων, με κοντή πρώτη για εύκολο ξεκίνημα και προοδευτικό «άπλωμα» στις επόμενες μέχρι μια πολύ μακριά για οικονομία στον ανοιχτό δρόμο. Ένας νέος συμπλέκτης φροντίζει για ομαλό ξεκίνημα ενώ το νέο πλανητικό σύστημα γραναζιών υπόσχεται ταχύτερες αλλαγές από του σημερινού κιβωτίου.

Άξια αναφοράς είναι και η δυνατότητά του να αξιοποιεί την πέδη του κινητήρα στην κατηφόρα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται τα φρένα άσκοπα. Λεπτομέρειες για το βάρος του νέου κιβωτίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως οι διαστάσεις του είναι παραπλήσιες με εκείνου των έξι σχέσεων.

[Πηγή: www.motorauthority.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube