Ιπτάμενο μοντέλο Toyota το 2020 [video]

Ιπτάμενο μοντέλο Toyota το 2020 [video]

Ο ιαπωνικός γίγαντας προετοιμάζεται για να παρουσιάσει το ιπτάμενο αυτοκίνητό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo το 2020.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και οι προσωπικές ιπτάμενες συσκευές, πλέον κατά την κοινή άποψη, είναι θέμα χρόνου να εμφανιστούν και στη συνέχεια να πυκνώσουν την παρουσία τους στον ουρανό.

Και μάλιστα, όσο περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές ασχολούνται με το θέμα αυτό, τόσο το ενδιαφέρον και η ρεαλιστική προσέγγισή του αποκτά μεγαλύτερη υπόσταση. Έτσι, η Toyota, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο επιβεβαίωσε την εμπλοκή του στην εναέρια μεταφορά, βάζοντας ένα σημαντικό λίθο στο θέμα αυτό και επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό τις εξελίξεις.

«Εντός της Toyota προχωρούμε στην ευρεία έρευνα και ανάπτυξη για τους τρόπους μεταφοράς –περιλαμβανομένων και των εναερίων λύσεων- που μπορούν να οδηγήσουν σε μια ευημερούσα κοινωνία στο μέλλον», δήλωσε η εταιρεία στο USAToday.com.

Είναι κατανοητό ότι ο στόχος της Toyota είναι να παρουσιάσει ένα κόμπακτ ιπτάμενο αυτοκίνητο με χειριστή -δυνητικά έναν αθλητή- που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Tokyo το 2020, κατά την εναρκτήρια τελετή.

Η σκέψη της  Toyota, η οποία κατοχύρωσε το σχέδιο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου τον προηγούμενο χρόνο, σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ευφάνταστο θέαμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και η δήλωσή της αφήνει να εννοηθεί ότι σκέπτεται σοβαρά την εμπορική εκμετάλλευση αυτής της τεχνολογίας, αν και ακόμα είναι αναποφάσιστη.

Το μικρής διάρκειας video που μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι της Cartivator Resource Management, μιας ιαπωνικής εταιρείας στην οποία η Toyota επένδυσε $400.000 για την αρχική φάση του πρότζεκτ. Πρόγραμμα που προς το παρόν δεν εμπνέει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σχετικά με την τεχνολογία που παρουσιάζει σε αυτό το στάδιο. Το μεγάλο drone του video κάνει μια πολύ σύντομη πτήση και προσγειώνεται άγαρμπα στο έδαφος.

Ωστόσο, Toyota και Cartivator αναγνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο –που θα είναι σε θέση να κυβερνάται από ένα χειριστή- έτοιμο να πετάξει το 2019, με το τελικό προϊόν να ακολουθεί τον επόμενο χρόνο, το 2020.

Ο Tsubasa Nakamura, επικεφαλής του πρότζεκτ στην Cartivator, ποστάρισε στο μπλογκ του ότι η ανάμιξη της Toyota μεγάλη ανατροπή. «Εκτιμώ πραγματικά τις εταιρείες του ομίλου Toyota και τις άλλες εταιρείες ή τους ιδιώτες που μας υποστηρίζουν μέχρι τώρα. Είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας χάρη σε αυτή την υποστήριξη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της αγοράς κοστίζει €399.000 [video]

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι ένας αριθμός εταιρειών ήδη προσκαλεί καταναλωτές να καταθέσουν προκαταβολή για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που ετοιμάζουν, περιλαμβανομένης της ολλανδικής Pal-V, της γαλλικής Airbus και της σλοβακικής AeroMobil. Ακόμα μια εταιρεία, η αμερικανική Terrafugia εργάζεται πάνω σε ένα ιπτάμενο μοντέλο από το 2011, αλλά όλα αυτές οι ιπτάμενες «συσκευές» χρειάζονται πτυχίο χειριστή και τροχόδρομο για να απογειωθούν κα να προσγειωθούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube