«Ιπτάμενο αυτοκίνητο» από την Kalashnikov! [video]

«Ιπτάμενο αυτοκίνητο» από την Kalashnikov! [video]

Έργο του κατασκευαστή του θρυλικού ΑΚ-47, πετάει και αιωρείται σαν drone.

H ρωσική αμυντική βιομηχανία Kalashnikov έκανε μια επίδειξη του «ιπτάμενου αυτοκινήτου» της σε αξιωματούχους και ΜΜΕ.

Το «αυτοκίνητο», που έχει 16 έλικες, μπορεί να έχει στρατιωτικές εφαρμογές, όπως αναγνωρίσεις, διαβιβάσεις και άλλες.

Η ιπτάμενη μηχανή, που δεν έχει βαφτιστεί ακόμη, παρουσιάστηκε την περασμένη Δευτέρα από στελέχη της Kalashnikov Concern, κλάδο του αμυντικού γίγαντα Rostec που έχει πάρει το όνομα του σχεδιαστή του AK-47, στρατηγού Mikhail Kalashnikov. Η εταιρεία εξελίσσει και κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα ελαφρών όπλων, από εκσυγχρονισμένες εκδόσεις του ΑΚ-47, που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, έως τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών και πυροβόλα κατευθυνόμενων βολών.

Πρόσφατα η Kalashnikov έχει επεκταθεί πέρα από τα ελαφρά όπλα και τα πυρομαχικά, σχεδιάζοντας το ημιαυτόνομο άρμα μάχης BAS-01 BM “Soratnik” κι έναν εντελώς αυτόνομο πυργίσκο πυροβόλου με τεχνητή νοημοσύνη.

Το νέο, ιπτάμενο όχημα, που ο ρωσικός Τύπος ονόμασε «ιπτάμενο αυτοκίνητο», έχει οκτώ ζεύγη έλικες για να παράγουν την άντωση. Είναι τοποθετημένοι πάνω σε έναν μονοθέσιο μεταλλικό σκελετό και το όχημα ελέγχεται με δύο μοχλούς joystick.

Στο video της Kalashnikov βλέπουμε ότι το όχημα δεν έχει καμία σχέση με αυτοκίνητο, όπως το ξέρουμε. Δεν έχει τροχούς, ούτε θερμικό κινητήρα. Φαίνεται να έχει δύο σειρές μπαταριών κάτω από τον «πιλότο», οι οποίες πρέπει να τροφοδοτούν με ρεύμα τους έλικες. Στο τέλος του video βλέπουμε να τοποθετείται από πάνω ένας είδος αμαξώματος.

Η ηλεκτροκίνηση απλοποιεί την κατασκευή και προσφέρει αθόρυβη πτήση, όμως κρίνοντας από τα τετραέλικα drones, το Kalashnikov δεν θα έχει μεγάλη πτητική εμβέλεια. Άντε να μπορεί να πετάξει κανένα μισάωρο πριν εξαντληθούν οι μπαταρίες του. Μέχρι να γίνει ένα μεγάλο βήμα προόδου στην τεχνολογία των μπαταριών, ένα τέτοιο όχημα θα έχει περιορισμούς στην εμβέλεια και το φορτίο που θα μπορεί να μεταφέρει.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ένα τέτοιο ιπτάμενο όχημα. Η ιπτάμενη πλατφόρμα Hiller VZ-1 Pawnee (φωτ. επάνω) χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό από το 1956!  

[Πηγή: Popular Mechanics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube