Intelligent HYBRID από τη Mercedes-Benz

Intelligent HYBRID από τη Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός νέου, έξυπνου υβριδικού συστήματος.

To Intelligent HYBRID μπορεί και αναλύει τη διαδρομή του αυτοκινήτου, βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητά του, εξοικονομώντας καύσιμο.

Το σύστημα Intelligent HYBRID, που εξελίσσεται σε συνεργασία με την ομάδα F1 της Mercedes-Benz, χρησιμοποιεί δεδομένα που λαμβάνει από το σύστημα πλοήγησης COMAND Online. Έτσι υπολογίζει τη δυνητική ανάκτηση ενέργειας της διαδρομής. Οι πληροφορίες αυτές στη συνέχεια αναλύονται, έτσι ώστε οι μπαταρίες να είναι φορτισμένες στο βέλτιστο βαθμό κάθε στιγμή.

Η ανάγκη αυτή προέκυψε, όπως εξηγεί η Mercedes-Benz, επειδή τα περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα χάνουν την ενέργεια που θα μπορούσαν να ανακτήσουν κατά τις καταβάσεις επειδή οι μπαταρίες τους είναι «γεμάτες».

Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί αυτό, το σύστημα κάνει χρήση του ηλεκτροκινητήρα πριν από τις κατηφόρες, καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια αντί για να καύσιμο από το θερμικό κινητήρα. Έτσι όταν το αυτοκίνητο αρχίζει να κατηφορίζει, έχει αδειάσει τις μπαταρίες του με ενέργεια ίση με αυτή που το σύστημα Intelligent HYBRID έχει υπολογίσει ότι θα ανακτήσει στο τέλος της κατωφέρειας.

Η Mercedes-Benz λέει ότι η εξοικονόμηση καυσίμου εξαρτάται από την τοπογραφία της περιοχής που κινείται ο οδηγός, αλλά «όσο πιο πολλές κλίσεις υπάρχουν τόσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση γίνεται».

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube