Η Volkswagen θέλει αυτόνομα ρομπότ στις γραμμές παραγωγές του μέλλοντος

Η Volkswagen θέλει αυτόνομα ρομπότ στις γραμμές παραγωγές του μέλλοντος

Ένα από τα οράματα της εταιρείας για το μέλλον, είναι τα κινητά μηχανήματα, τα οποία θα μετακινούνται μέσα στο εργοστάσιο και θα εκτελούν διάφορες εργασίες.

Η Volkswagen διανύει αυτή τη στιγμή την τρίτη φάση εξέλιξης στις κατασκευαστικές της μεθόδους, με εξαιρετικά εξελιγμένα σταθερά ρομπότ που εκτελούν το έργο τους με απόλυτη ακρίβεια.

Προετοιμάζοντας το έδαφος για το μέλλον, η τέταρτη φάση περιλαμβάνει την επικοινωνία των ηλεκτρονικών δεδομένων με τις συμβατικές μεθόδους κατασκευής, όπως δήλωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας σε ένα συνέδριο στη Σαγκάη.

«Ερευνούμε πόσο μακριά είμαστε από το να έχουμε κινητά ρομπότ μέσα στη γραμμή παραγωγής», δήλωσε ο Fabian Fischer, επικεφαλής του τμήματος έρευνας υλικών και μεθόδων παραγωγής.

«Θα μπορούσαμε να μιλάμε για τροχήλατα, ηλεκτροκίνητα ρομπότ, τα οποία μέσω του κατάλληλου προγραμματισμού και συγκεκριμένων δεδομένων να αποφασίζουν για την κίνησή τους μέσα στο χώρο και τις εργασίες που πρέπει να κάνουν».

«Προς το παρόν είναι απλώς μια ιδέα», δήλωσε αργότερα ο Fischer, «όμως εκεί είναι που θέλουμε να καθοδηγήσουμε τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας».

Οι δυσκολίες που υπάρχουν γι’ αυτό το εγχείρημα είναι σίγουρα πάρα πολλές, από την πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχονται και θα καταγράφονται όλα τα δεδομένα από τη γραμμή παραγωγής.

Από την άλλη, θα εκτοξευθεί η παραγωγικότητα και η ευελιξία της παραγωγής, παράλληλα με εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

Διαβάστε ακόμα Test Drive: Volkswagen Polo 1.4 TDI BMT DSG

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube