Η Volkswagen διασυνδέει το αυτοκίνητο με το σπίτι

Η Volkswagen διασυνδέει το αυτοκίνητο με το σπίτι

Τι είναι το πρόγραμμα «Volkswagen and Smart Home» που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Deutsche Telekom

Στη Διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών και καταναλωτικών αγαθών IFA 2017 στο Βερολίνο, η Volkswagen και η Deutsche Telekom παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί μπορούν να διασυνδεθούν με το σπίτι τους μέσω του συστήματος infotainment του οχήματός τους. 
 
Ξεκινώντας αυτό το Σεπτέμβριο, θα είναι σε θέση να ελέγχουν ορισμένες οικιακές συσκευές μέσα από το αυτοκίνητό τους, όπως είναι ο συναγερμός, το σύστημα θέρμανσης, ο φωτισμός, κ.τ.λ.
 
Έτσι για παράδειγμα θα μπορείτε να ενεργοποιείτε τη θέρμανση για να βρείτε το σπίτι ζεστό, ή να ανοίγετε τα φώτα ή την πόρτα του γκαράζ λίγο πρίν φτάσετε στον προορισμό σας.  
 
Χάρη στην εφαρμογή Volkswagen Car-Net App Connect είναι εφικτός ο χειρισμός των τεχνολογικών χαρακτηριστικών του Magenta SmartHome ενώ βρίσκεστε στο δρόμο. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να ελεγχθούν εξ αποστάσεως διάφοροι τύποι οικιακών συσκευών και συστημάτων και δίχως να είναι αναγκαία η χρήση smartphone –παρέχοντας μία απόλυτα ασφαλή διασύνδεση μεταξύ του οχήματος και του πρωτόκολλου επικοινωνίας Internet of Things (IoT)
 
Η αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας απαιτεί την ύπαρξη ενός Android smartphone με τεχνολογία MirrorLinkTM καθώς και το Volkswagen Car-Net App Connect. Από το Μάϊο του 2015, το Volkswagen App Connect είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα μοντέλα Volkswagen και πάνω από 50 smartphones γνωστών κατασκευαστών όπως είναι οι HTC, LG, Samsung, Sony κ.ά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube