Η Nissan μπαίνει στο μυαλό μας για να αναβαθμίσει την οδήγηση! [video]

Η Nissan μπαίνει στο μυαλό μας για να αναβαθμίσει την οδήγηση! [video]

Το αυτοκίνητο διαβάζει τη σκέψη μας και εκτελεί τις εντολές μέχρι και 0,5” πιο γρήγορα από εμάς

Αυτή η τεχνολογία “Brain to Vehicle” (BTV) θα παρουσιαστεί στην έκθεση Consumer Electronics Show του Las Vegas αυτό το μήνα.

Πάνω στο κεφάλι του οδηγού τοποθετείται μια συσκευή που μετρά και καταγράφει τα κύματα της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Έτσι, η συσκευή μπορεί να προβλέψει κινήσεις, όπως μεταβολές στη γωνία του τιμονιού και τη θέση του γκαζιού και του φρένου, και να τις εκτελέσει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των οδηγικών βοηθημάτων, από 0,2” έως 0,5” πιο γρήγορα από ό,τι ο οδηγός.  

Η Nissan λέει ότι οι ενέργειες της συσκευής είναι σχεδόν ανεπαίσθητες, ενώ βελτιώνουν την ασφάλεια και –όπως υποστηρίζει– αναβαθμίζoυν την εμπειρία της οδήγησης.

«Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέπτονται την αυτόνομη οδήγηση, έχουν στο μυαλό τους μια πολύ απρόσωπη εικόνα του μέλλοντος, όπου οι άνθρωποι παραδίδουν τον έλεγχο στις μηχανές», εξηγεί ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Daniele Schillaci. «Όμως η τεχνολογία BTV κάνει το αντίθετο, χρησιμοποιώντας σήματα από το δικό μας το μυαλό για να κάνει την οδήγηση πιο συναρπαστική και απολαυστική».

Επιπλέον, η τεχνολογία BTV επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κατανοήσει τη διάθεση και την κατάσταση του οδηγού του. Αυτό είναι χρήσιμο όταν το αυτοκίνητο είναι σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία, καθώς του επιτρέπει να ρυθμίσει το στιλ οδήγησης και άλλες παραμέτρους της ώστε να βελτιωθεί η άνεση.

Η Nissan λέει επίσης ότι το σύστημα μπορεί να αλλάξει αυτό που βλέπει ο οδηγός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) ώστε να δημιουργήσει ένα «πιο χαλαρωτικό περιβάλλον».

«Οι εν δυνάμει εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής είναι απίστευτες», προσθέτει ο Lucian Gheorghe, επικεφαλής ερευνητής καινοτομίας στο Κέντρο Έρευνας της Nissan, στην Ιαπωνία. «Η έρευνα αυτή θα είναι ο καταλύτης για περισσότερες καινοτομίες μέσα στα αυτοκίνητα της Nissan τα επόμενα χρόνια».

[Πηγές: Nissan, Motorward]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube