Η Mercedes-AMG θα χρειαστεί να «επανεφεύρει» τον εαυτό της για να ανταποκριθεί στο ηλεκτρικό μέλλον

Η Mercedes-AMG θα χρειαστεί να «επανεφεύρει» τον εαυτό της για να ανταποκριθεί στο ηλεκτρικό μέλλον

Κάτι τέτοιο μάλλον θα είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα να ασχοληθεί με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-AMG βρίσκεται σε αναζήτηση τρόπων για να τα καταφέρει όπως πρέπει, μόλις φτάσει η ώρα να βελτιώσει τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να απαιτήσει αλλαγές σε σχέση με τα σημερινά της δεδομένα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Drummond Jacoy, του διευθυντή εξέλιξης των AMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Mercedes-AMG: «Δεν αποκλείουμε και ηλεκτρικά μοντέλα»

«Είναι προφανές ότι δε θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε χαρά στους ενθουσιώδεις οδηγούς με θηριώδεις V8 κινητήρες για τα επόμενα 200 χρόνια. Κάποια στιγμή ο ηλεκτρισμός θα έρθει, όμως με την ηλεκτρική SLS έχουμε ήδη αποδείξει ότι είμαστε ικανοί να ανταπεξέρθουμε σε αυτό. Ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο, αυτή τη στιγμή όμως η τεχνολογία έχει αλλάξει πολύ και τα δεδομένα είναι άλλα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG A 45 4MATIC

Ο Jacoy πάντως είναι βέβαιος ότι η εταιρεία θα τα καταφέρει όπως πρέπει. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ -όπως πάντα- και το εξής χαρακτηριστικό: Η AMG λαμβάνει μέρος από την αρχή στην εξέλιξη του κάθε μοντέλου της Mercedes-Benz, οπότε ξέρει τι πρέπει να κάνει αλλά και πώς πρέπει να το κάνει, όταν έρθει η ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη Mercedes-AMG C 63 S [video]

«Όταν η Mercedes-Benz ξεκινήσει να φτιάχνει τα ηλεκτρικά της μοντέλα, τότε θα δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Κατά κάποιο τρόπο πάντως θα πρέπει να εφεύρουμε και πάλι τον εαυτό μας για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίς τον ήχο του V8 θα θα λείπει ένα από τα βασικά στοιχεία δράσης των μοντέλων μας, όμως επάνω σε αυτό δουλεύουμε και σίγουρα η ιστορία της AMG θα συνεχίσει να γράφεται και με τους ηλεκτροκινητήρες».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube