Η McLaren χτίζει τεχνογνωσία επάνω στην ηλεκτροκίνηση

Η McLaren χτίζει τεχνογνωσία επάνω στην ηλεκτροκίνηση

Μέσω του πρωταθλήματος της Formula E, η βρετανική εταιρεία αποκτά όλο και περισσότερη γνώση γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Η McLaren έχει ανακοινώσει επίσημα το ενδιαφέρον της για ένα ηλεκτρικό supercar. Το οποίο εξακολουθεί να εξελίσσει.

Η απλούστερη κατασκευή και το χαμηλότερο κέντρο βάρους των ηλεκτρικών κινητήρων σε σχέση με τους αντίστοιχους θερμικούς, είναι ένα σοβαρό μπόνους για τις σπορ απαιτήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο συναρπαστική McLaren θα είναι… ηλεκτρική

Γι’ αυτό και η βρετανική εταιρεία με το στρατηγικό της πλάνο Track 22 έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προετοιμάζεται για ένα ηλεκτρικό -πλην όμως οδηγικά κορυφαίο- μέλλον. Το πιθανότερο είναι ότι δε μιλάμε για τον αντικαταστάτη της κορυφαίας P1, όμως είναι πλέον ουσιαστικά βέβαιο ότι θα δούμε ένα ηλεκτρικό μοντέλο από την εταιρεία.

Παράλληλα, ο διευθυντής του προγράμματος εξέλιξη των μοντέλων της McLaren, Mark Vinnels, δήλωσε ότι «από μηχανολογικής πλευράς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Επίσημο: Νέα McLaren 720S [video]

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μειονεκτήματά τους, δηλαδή την ακόμα μέτρια αυτονομία αλλά και την κατά κάποιο τρόπο πιο άχρωμη οδηγική εμπειρία.

«Οι προμηθευτές δουλεύουν πυρετωδώς επάνω στη βελτίωση των μπαταριών, ωστόσο υπάρχουν ακόμα διάφορα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Άλλες μπαταρίες έχουν φτιαχτεί για μεγάλη αυτονομία, άλλες για υψηλή απόδοση, ενώ όσες έχουν πολύ υψηλή πυκνότητα -ένα πρωταρχικό ζητούμενο- έχουν και πολύ αυξημένες απαιτήσεις ψύξης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη McLaren 570S στις ειδικές του Ράλι Μόντε Κάρλο [video]

Ωστόσο, ο τομέας εφαρμοσμένης τεχνολογίας της McLaren προμηθεύει ήδη ομάδες του πρωταθλήματος Formula E με μια νέα γενιά μπαταριών με διπλάσια αυτονομία σε σχέση με τις σημερινές, δείχνοντας ότι έχουμε ακόμα να περιμένουμε πολλά επάνω σε αυτό το κομμάτι.

Πηγή: [Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube