Η Honda σκέφτεται ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με 1.000 PS

Η Honda σκέφτεται ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με 1.000 PS

Η εταιρεία εξελίσσει περισσότερο το σύστημα κίνησης ενός πρωτότυπου αγωνιστικού NSX και θέλει να το εφαρμόσει σε σπορ μοντέλα παραγωγής.

Η Honda έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της να περάσει το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του αγωνιστικού NSX EV Concept στην παραγωγή.

Την πληροφορία έδωσαν υψηλόβαθμοι μηχανικοί της εταιρείας και το αυτοκίνητο είναι εκείνο που συμμετείχε στην τελευταία ανάβαση του Pikes Peak, με το σήμα της Acura προφανώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το Honda NSX 2016

Κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 70 KWh, με συνολική ισχύ που αγγίζει τους 1.000 ίππους και ροπή 81,5 kgm.

Κάθε κινητήρας δίνει κίνηση σε έναν τροχό και τον έλεγχό τους αναλαμβάνει το σύστημα Honda Super Handling All Wheel Drive, ενώ τα νούμερα των επιδόσεων αναφέρουν 0-100 km/h σε 2,5” και 0-200 km/h σε μόλις 6,2”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο Honda Civic Type R 2017

Οι άνθρωποι της Honda αναφέρουν ότι «Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται και θέλουμε να περνάνε όσο πιο πολύ γίνεται στα αυτοκίνητα παραγωγής». Ωστόσο, είναι προφανές ότι λόγω κόστους το εν λόγω σύστημα θα αφορά αποκλειστικά και μόνο σε πολύ ειδικά και πολύ ακριβά σπορ μοντέλα.

[Πηγή AutoExpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube