Η Apple και στο αυτοκίνητο με το iOS in the Car [video]

Η Apple και στο αυτοκίνητο με το iOS in the Car [video]

Το λογισμικό του iPhone και του iPad περνάει στο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης του αυτοκινήτου με το iOS in the Car.

Η κόντρα της Google με την Apple έχει μεταφερθεί εδώ και λίγο καιρό και στα αυτοκίνητα. Η πρώτη ετοιμάζεται να ενσωματώσει το Android στα συστήματα infotainment κάποιων εταιριών και η δεύτερη ετοιμάζει το λογισμικό iOS in the Car. Για το οποίο σήμερα παίρνουμε μια πρώτη ιδέα.

Φαίνεται πως το iOS in the Car είναι κρυμμένο μέσα στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού iOS 7.0.3. Χρειαζόταν όμως ένας προγραμματιστής με ικανότητες, υπομονή και επιμονή για να το ανακαλύψει. Το παρακάτω video το ανέβασε στο YouTube ο Steven Troughton-Smith, προγραμματιστής εφαρμογών για τις συσκευές της Apple.

Σε αυτό μπορούμε να δούμε στην πράξη πώς λειτουργεί το σύστημα πλοήγησης, το οποίο μπορεί να σε πάει στον προορισμό που έχεις επιλέξει από το iPhone σου και να δεχθεί φωνητικές εντολές. Το σύστημα βέβαια βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης και θα αλλάξει αρκετά πριν διατεθεί προς χρήση.

Προς το παρόν δεν υποστηρίζει multitasking, απαιτώντας το iOS in the Car και το iPhone να τρέχουν την ίδια εφαρμογή, ενώ δεν έχει ούτε επιλογή εισαγωγής λέξεων με εικονικό πληκτρολόγιο, παρά μόνο με φωνητικές εντολές.

[Πηγή: Apple Insider]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube