Η Alfa Romeo εξελίσσει τέσσερις νέους κινητήρες υψηλής απόδοσης

Η Alfa Romeo εξελίσσει τέσσερις νέους κινητήρες υψηλής απόδοσης

Μια νέα οικογένεια κινητήρων υψηλής ισχύος εξελίσσει η ιταλική φίρμα, σε μια προσπάθεια να βρει τη χαμένη σπορ αίγλη της, αλλά και για να εξοπλίσει τα μεγάλα μοντέλα που ετοιμάζει.

Η Alfa Romeo σχεδιάζει να παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα μέσα στην δεκαετία αλλά και να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες. Και για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί και καινούργιους κινητήρες, που απ’ ότι φαίνεται θα αποτελέσουν τους νέους απαγορευμένους καρπούς για την ελληνική αγορά.

Πρόκειται για δυο κινητήρες βενζίνης και δυο πετρελαίου, με τους τρεις απ’ αυτούς να παρουσιάζονται παράλληλα με το νέο μεσαίο σεντάν. Tον πολυαναμενόμενο αντικαταστάτη της 159 που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο και θα ονομάζεται πιθανότατα Giulia.

Όσον αφορά τους δυο βενζινοκινητήρες, ο μικρότερος σε χωρητικότητα θα είναι ένας 4κύλινδρος MultiAir 2,0 λίτρων με ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο των βαλβίδων εισαγωγής, που θα παρουσιαστεί σε διάφορες εκδόσεις και με ιπποδύναμη από 180 έως και 330 PS. Το μοτέρ αυτό θα συνδυάζεται με αυτόματα και μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων και θα εξοπλίζει τόσο πισωκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις της νέας μεσαίας Alfa.

Ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας θα είναι ένας V6 2,9 λίτρων με δυο τούρμπο, ο οποίος θα βασίζεται στον 3λιτρο κινητήρα που εξέλιξε η Ferrari για λογαριασμό της Maserari και τοποθετείτε στις Quattroporte και Ghibli. Η ισχύς του συγκεκριμένου κινητήρα θα αγγίζει τα 480 PS.

Περνώντας στους ντίζελ, πρώτα θα παρουσιαστεί ένας 4κύλινδρος 2,2 λίτρων που θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, από 135 έως και 210 PS, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και ένας 3λιτρος V6 με ισχύ από 275 έως 340 PS, που θα τοποθετηθεί όμως μόνο στο μεγαλύτερο σεντάν που ετοιμάζει η Alfa Romeo καθώς επίσης και στο πρώτο της SUV.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube