Main menu

Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης
Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017 - 3:01μμ

Honda: Έτσι ήταν το πρώτο σύστημα πλοήγησης πριν 36 χρόνια [video]

Διεθνές βραβείο στη Honda για τον πρώτο πλοηγό στον κόσμο, που πρόσφερε στο Accord του 1981.

Το Electro Gyrocator της Honda βραβεύεται σήμερα από τον παγκόσμιο οργανισμό ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) ως σταθμός στην ιστορία των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το ΙΕΕΕ αποφάσισε να απονείμει στη Honda το βραβείο IEEE Milestone για το παλιό σύστημά της, που θεωρείται ως ο πρώτος διαθέσιμος στην αγορά πλοηγός, βασισμένος σε χάρτες. O Electro Gyrocator λανσαρίστηκε το 1981, εδώ και 36 χρόνια, και είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Alpine και την Stanley Electric

Ο Electro Gyrocator δεν ήταν GPS, αφού δεν βασιζόταν σε πληροφορίες από δορυφόρους για να προσδιορίσει τη θέση του αυτοκινήτου. Ήταν ένα αδρανειακό σύστημα πλοήγησης το οποίο χρησιμοποιούσε ένα γυροσκόπιο με αέριο Ήλιο που αναγνώριζε την κατεύθυνση στην οποία κινείτο το αυτοκίνητο. Την ίδια ώρα, ένας ειδικά σχεδιασμένος σερβομηχανισμός, προσαρμοσμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου, μετρούσε την ακριβή απόσταση που είχε διανυθεί κάθε στιγμή. Με αυτές τις πληροφορίες, το σύστημα μπορούσε να υπολογίσει προσεγγιστικά τη θέση του αυτοκινήτου.

Φυσικά, ο Electro Gyrocator δεν μπορούσε να δίνει οδηγίες στροφή προς στροφή. Ήταν όμως ένα πρακτικό εργαλείο, πιο εύχρηστο κι εποπτικό από ένα συμβατικό χάρτη. Οι διαφανείς χάρτες που χρησιμοποιούσε ήταν ειδικά φτιαγμένοι γι’ αυτό το σκοπό, τους έβαζες σε μια υποδοχή της συσκευής και προβάλλονταν σε μια μονόχρωμη φωτεινή οθόνη 6 ιντσών με καθοδικό σωλήνα (σαν παλιά τηλεόραση). Η οθόνη CRT αυτή δεχόταν ρυθμίσεις για τη φωτεινότητα, το κοντράστ, την κλίμακα προβολής και τη θέση του αυτοκινήτου. Μέσα στο σύστημα περιλαμβανόταν κι ένας μαρκαδόρος για να σημειώνει ο χρήστης τα σημεία εκκίνησης και προορισμού, καθώς και διάφορες ενδείξεις για τη διαδρομή.

Ο Electro Gyrocator ζύγιζε 9 κιλά και προσφερόταν ως έξτρα εξοπλισμός στο Honda Accord δεύτερης γενιάς, από τον Αύγουστο του 1981. Ήταν ένα πανάκριβο σύστημα, που αντιστοιχούσε στο ένα τέταρτο της τιμής του αυτοκινήτου! Δεν είναι παράξενο λοιπόν το ότι η Honda το κατήργησε πολύ σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link:

[Πηγή: Honda]

Κάθε αναγνώστης του drive.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία