H BMW θα συμβάλει στη δημιουργία του πιο γρήγορου drone [+video]

H BMW θα συμβάλει στη δημιουργία του πιο γρήγορου drone [+video]

Θα συνεργαστεί με την Drone Racing League για να σπάσουν το υφιστάμενο ρεκόρ ταχύτητας, που είναι εντυπωσιακά ψηλό.

Τα drones είναι πλέον παντού, παίρνοντας φωτογραφίες και προβληματίζοντας την ασφάλεια αεροδρομίων.

Η νέα αυτή τεχνολογία γίνεται όλο και πιο προσιτή, δημιουργώντας και ανταγωνισμό. Ο αγωνιστικός φορέας Drone Racing League, που προάγει το συναγωνισμό, πέρσι έφτιαξε ένα δικό του drone, το RacerX, για να πετύχει ένα ρεκόρ ταχύτητας αναγνωρισμένο από την Guinness .

Η ταχύτητα που έπιασε, σε μέσο όρο δύο κατευθύνσεων, ήταν 263,0 km/h – και σε μία κατεύθυνση έφτασε τα 288,5 km/h! Εκπληκτικό για ένα μαραφετάκι βάρους μόλις 800 γραμμαρίων.

Τώρα, η DRL θέλει να σπάσει το δικό της ρεκόρ. Και για να το πετύχει, θα συνεργαστεί με την BMW. Η βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία θα παράσχει τεχνική υποστήριξη και πρόσβαση στην αεροδυναμική σήραγγα του Κέντρου Αεροδυναμικών Δοκιμών της.

«Η συνεργασία μας με την DRL θα αναβαθμίσει την αγωνιστική εμπλοκή της BMW με μορφές αγώνων που δείχνουν το μέλλον», δήλωσε ο Jörg Reimann, επικεφαλής της BMW International Brand Experience. «Οι αγώνες με drones είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και χαρακτηρίζονται από το συνδυασμό υλικού εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων, με την ψηφιακή τεχνολογία. Αυτό είναι ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο η BMW έχει πάρει μια πρωτοποριακή θέση για πολλά χρόνια με τη βασική της δραστηριότητα. Προσδοκούμε με ανυπομονησία αυτή τη συνεργασία και τις νέες μορφές αγώνων που θα εξελίξουμε μαζί με τους συνεργάτες μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan GT-R drone με 0–100 km/h σε μόλις 1,3” [video] 

Το σπορ έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Η DRL έχει μάλιστα συνάψει συμφωνία με το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την BMW, μια μάρκα παγκοσμίου επιπέδου στους αγώνες, με πλούσιο ιστορικό στην καινοτομία», δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της DRL, Nicholas Horbaczewski. «Ανυπομονούμε να φέρουμε το φουτουριστικό σπορ των αγώνων drones στο BMW Welt και να δοκιμάσουμε την τεχνολογία μας ώστε να γράψουμε ιστορία μαζί με την BMW».

[Πηγές: BMWMotor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube