Φορητή head-up display συσκευή για αυτοκίνητα από την Garmin

Φορητή head-up display συσκευή για αυτοκίνητα από την Garmin

H Garmin ανακοίνωσε την πρώτη head-up display συσκευή για smartphones που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth, για να παρουσιάσει πληροφορίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Η Garmin, εταιρεία που οι περισσότεροι γνωρίζουμε για τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης που προσφέρει, δημιούργησε μια φορητή head-up display συσκευή με την ονομασία HUD, η οποία λειτουργεί μέσω των smartphones και προβάλει τις πληροφορίες πλοήγησης στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Οι πληροφορίες που προβάλει η συσκευή στον οδηγό περιλαμβάνουν εκτός από τις βασικές οδηγίες πλοήγησης στοιχεία όπως η απόσταση μέχρι την επόμενη στροφή, την ταχύτητά του αυτοκινήτου, το όριο ταχύτητας και εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό. Ενημερώνει, μάλιστα, και σε ποια λωρίδα πρέπει να βρίσκεται ο οδηγός για την επόμενη στροφή, προειδοποιεί σε περίπτωση παραβίασης του ορίου ταχύτητας, αλλά και για τα σημεία που βρίσκονται οι κάμερες ταχύτητας.

«Το HUD επαναπροσδιορίζει την εμπειρία πλοήγησης επιτρέποντας στους οδηγούς να έχουν τα μάτια τους συνεχώς στο δρόμο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Dan Bartel, αντιπρόεδρος πωλήσεων στην Garmin.

Το HUD συνδέεται με οποιοδήποτε smartphone ή tablet έχει εγκατεστημένες τις εφαρμογές StreetPilot1 ή NAVIGOΝ της Garmin μέσω Bluetooth και παρέχει τόσο οπτική όσο και φωνητική καθοδήγηση μέσω της συσκευής ή του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην αγορά το καλοκαίρι, με την τιμή στις ΗΠΑ να έχει καθοριστεί στα 130 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube