Ford: Μαξιλαράκι στο προσκέφαλο, για πιο άνετο ύπνο

Ford: Μαξιλαράκι στο προσκέφαλο, για πιο άνετο ύπνο

Με την εφεύρεση αυτή, οι επιβάτες δεν θα έχουν πλέον πιασμένο λαιμό αν κοιμηθούν στο ταξίδι.

Η Ford κατέθεσε πατέντα για μαξιλαράκι ταξιδιού ενσωματωμένο στο προσκέφαλο ασφαλείας του καθίσματος.

Ο σκοπός της εφεύρεσης είναι η άνεση του συνοδηγού, καθώς βέβαια δεν προτρέπει τον οδηγό να κοιμάται ενώ οδηγεί. Ο συνοδηγός όμως μπορεί να το κάνει χωρίς να πιάνεται ο αυχένας του στις μεγάλες διαδρομές.

Η Ford περιγράφει την εφεύρεση ως ένα χώρο μέσα στο προσκέφαλο ο οποίος θα φιλοξενεί ένα μαξιλαράκι περιμετρικής στήριξης του αυχένα, όπως αυτά που παίρνουμε στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι εφευρέτες στη Ford λένε ότι το μαξιλαράκι θα επιτρέπει «να κοιμάστε ή να χουζουρεύετε» και «αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στην άνεση των επιβατών». Τα λεπτομερή σχέδια της εφεύρεσης δείχνουν ότι το προσκέφαλο ανοίγει στα δύο για να αποκαλύψει το ταξιδιωτικό μαξιλαράκι. 

Ο Eduardo Arturo Aguilar της Ford εξηγεί: «Τα καθίσματα των αυτοκινήτων είναι εφοδιασμένα σήμερα με προσκέφαλα, τα οποία παρέχουν ασφάλεια καθώς περιορίζουν τους τραυματισμούς στον αυχένα και το κεφάλι σε περίπτωση ατυχήματος.

«Όμως τα προσκέφαλα δεν έχουν την αναγκαία γεωμετρία ώστε να παρέχουν άνετη στήριξη του κεφαλιού και του λαιμού του επιβάτη όταν κοιμάται ή λαγοκοιμάται. Το κεφάλι και ο λαιμός παίρνουν μια αφύσικη γωνία με αποτέλεσμα ο επιβάτης να ξυπνά με πιασμένο και πονεμένο σβέρκο αντί να νιώθει ξεκούραστος και φρεσκαρισμένος»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford: In-car εικονικός προσωπικός βοηθός

Η Ford εξηγεί τη «σημαντική πρόοδο στην άνεση», λέγοντας ότι η εφεύρεση θα επιτρέπει στους επιβάτες του αυτοκινήτου «να αποκοιμούνται πιο γρήγορα, να μένουν κοιμισμένοι περισσότερη ώρα και να ξυπνούν φρεσκαρισμένοι χωρίς ενοχλήσεις στον αυχένα». 

Αναμενόμενα, καθώς η εφεύρεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της αίτησης ευρεσιτεχνίας, η Ford δεν ανακοινώνει πότε και σε ποια μοντέλα της θα εφαρμοστεί.

[Πηγή: Daily Mail]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube