Διευρύνεται η χρήση dash cam στα μοντέλα του ομίλου PSA

Διευρύνεται η χρήση dash cam στα μοντέλα του ομίλου PSA

Μετά το νέο Citroën C3, κι άλλα μοντέλα του γαλλικού ομίλου θα αποκτήσουν κάμερα η οποία θα καταγράφει ακριβώς ό,τι βλέπει και ο οδηγός από το παρμπρίζ.

Οι κάμερες καταγραφής που τοποθετούνται στο ταμπλό του αυτοκινήτου αποτελούν aftermarket αξεσουάρ. Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που διαθέτει μια εργοστασιακή dash cam, είναι το νέο Citroën C3.

Όπως φαίνεται, και όπως ήταν αναμενόμενο, σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα του ομίλου PSA τον ίδιο δρόμο. Προμηθευτής της κάμερας είναι η γνωστή Garmin, και ήταν αυτή που ανακοίνωσε τη διεύρυνση της συνεργασίας της με τον γαλλικό όμιλο, στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show 2017 που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Las Vegas. Και η αρχή θα γίνει με το κινεζικό παρακλάδι του, την Dongfeng Peugeot-Citroën Automobile και το νέο Citroën C4L.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Citroën C3 1.6 BlueHDi 75

Η τεχνολογία αυτού του συστήματος της Garmin ονομάζεται Intelligent Driving Video Recorder, ή IDVR εν συντομία. Εκτός από το να καταγράφει εικόνα HD 1080p/30fps, και να αποθηκεύει video ή φωτογραφίες σε μια κάρτα microSD, η κάμερα αντιλαμβάνεται το περιβάλλον εμπρός από το αυτοκίνητο. Έτσι διαπιστώνει την απότομη επιβράδυνση των προπορευόμενων οχημάτων, δίνοντας σήμα σε κάποιο σύστημα προειδοποίησης ή αυτόματου φρεναρίσματος, καθώς και την εκτροπή από τη λωρίδα κυκλοφορίας, για την ενεργοποίηση του αντίστοιχου συστήματος.

Το σύστημα της Garmin είναι συνδεδεμένο με το CAN του αυτοκινήτου, οπότε αποθηκεύει αυτόματα το video σε περίπτωση κάποιου συμβάντος, δηλαδή με την ενεργοποίηση του ESP ή κάποιου αερόσακου. Εκτός από την ταχύτητα, καταγράφει και πληροφορίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στη διαλεύκανση ενός ατυχήματος, όπως π.χ. τη χρήση φλας.

[Πηγές: Garmin, Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube