Διαφανείς κολόνες από την Jaguar Land Rover [video]

Διαφανείς κολόνες από την Jaguar Land Rover [video]

Η Jaguar Land Rover παρουσιάζει τη νέα τεχνολογία που ονομάζει «360 Virtual Urban Windscreen», χρησιμοποιώντας διαφανείς κολόνες.

Η ορολογία «διαφανείς κολόνες» φυσικά και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η τεχνολογία αυτή συνίσταται από τη τοποθέτηση εξωτερικών καμερών που καλύπτουν τις γωνίες που δημιουργούν «τυφλά σημεία» και απεικονίζουν το θέμα σε οθόνες πάνω στις κολόνες.

Χάρη σε αυτό τον εξοπλισμό, ο οδηγός θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίληψη από την περιμετρική θέαση. Έτσι αντιλαμβάνεται πιο εύκολα τους πεζούς, τους μοτοσικλετιστές και ποδηλάτες, αλλά και τα άλλα αυτοκίνητα, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το κίνδυνο ενός ατυχήματος.

Το ενδιαφέρον είναι όταν ο οδηγός ανάβει φλας για να αλλάξει κατεύθυνση και στρέφει το κεφάλι του, το σύστημα αυτόματα κάνει τη δεξιά ή την αριστερή κολόνα «διαφανή», το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα βολικό και ασφαλές όταν φτάνεις σε μία διασταύρωση.

Να σας θυμίσουμε ότι η JLR είχε παρουσιάσει πριν από οκτώ περίπου μήνες το «διαφανές καπό» στο Discovery Vision Concept που χρησιμοποιεί κάμερες τοποθετημένες στη γρίλια της εισαγωγής για να καταγράφουν το δρόμο και να παρουσιάζουν σε ένα μεγάλο head-up display ένα διαφανές σχεδιάγραμμα με το τι βρίσκεται μπροστά και κάτω από το καπό, καθώς και το πού πατάνε οι τροχοί.  

H JLR εργάζεται ακόμη σε μια νέα τεχνολογία που ονομάζει «Follow-Me Ghost Car Navigation» που προβάλλει την εικόνα ενός αυτοκινήτου εμπρός από το αυτοκίνητο που οδηγείς για να το ακολουθείς μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.

[Πηγή Jaguar Land Rover]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube