Δείτε ένα φορτηγό Volvo να κινείται αυτόνομα στις υπόγειες στοές ορυχείου [video]

Δείτε ένα φορτηγό Volvo να κινείται αυτόνομα στις υπόγειες στοές ορυχείου [video]

Βρίσκει το δρόμο του και στρίβει αλάνθαστα στα στενά περάσματα, και φρενάρει μόνο του όταν υπάρξει ανάγκη.

Η Volvo ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές στο λανσάρισμα του αυτόματου φρεναρίσματος ανάγκης (ΑΕΒ) και τώρα εξελίσσει με γρήγορους ρυθμούς ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης.  

Το χρειάζεται, διότι μόνο με την εφαρμογή του θα μπορέσει να τηρήσει την υπόσχεσή της να μηδενίσει τα θανατηφόρα ατυχήματα επιβατών Volvo μέχρι το 2020.

Εκτός από τη Volvo Cars όμως, τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης εξελίσσει και η Volvo Trucks. Μάλιστα, είναι πιθανό να δούμε πλήρως αυτόνομα φορτηγά στους δρόμους, πριν ακόμα δούμε αυτόνομα επιβατικά.

To παρακάτω video του «πρώτου αυτόνομου φορτηγού στον κόσμο» μπορεί να μη δείχνει όλη την πρόοδο που έχουν κάνει οι Σουηδοί σε αυτόν τον τομέα, όμως είναι αρκετά εντυπωσιακό, ειδικά εκεί που το φορτηγό σταματά λίγα εκατοστά πριν πατήσει τον τεχνικό διευθυντή της εταιρείας!

Τα γυρίσματα έχουν γίνει μέσα σε στοές σουηδικού ορυχείου, 1.300 μέτρα κάτω από τη γη. Και είναι λογικό τα αυτόνομα φορτηγά να χρειάζονται εκεί για τη γρήγορη, απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των ορυκτών. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της τεχνολογίας έχει πράγματι νόημα.

Τώρα, τι σημαίνει το «Ανακαλύψτε πώς η αυτοματοποίηση δημιουργεί νέες ευκαιρίες στο volvogroup.com» στο τέλος του video, δεν μπορούμε να σας το πούμε εμείς. Οι οδηγοί φορτηγών πάντως δεν νομίζουμε ότι θα συμφωνήσουν…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube