Δείτε το αυτοκινητικό μας μέλλον και πείτε μας, σας αρέσει; [video]

Δείτε το αυτοκινητικό μας μέλλον και πείτε μας, σας αρέσει; [video]

H Tesla μας δείχνει ένα Model X να κινείται στο δρόμο και να παρκάρει εντελώς μόνο του, μετά τις αναβαθμίσεις στο Autopilot.

Παρά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις στο hardware του, το σύστημα Autopilot της Tesla δεν προσφέρει ακόμα στους καταναλωτές πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Όμως η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του συστήματος.

Το κλιπάκι μάς δίνει μια καλή ιδέα του πώς πιστεύει η Tesla ότι θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης: Φεύγεις από το σπίτι και το Model X οδηγείται μόνο του, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση από μέρους σου, μέχρι το γραφείο σου – που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάποιες εγκαταστάσεις της Tesla.

Έχοντας βρει το δρόμο του κανονικά μέσα στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο, το σκούρο μπλε Model X αφήνει τον ιδιοκτήτη του μπροστά από τη δουλειά του, ψάχνει μόνο του για θέση στο πάρκινγκ και τελικά παρκάρει άψογα δίπλα στο πεζοδρόμιο.  

Αυτή η αυτόνομη οδήγηση «Επιπέδου 5» είναι δυνατή χάρη σε μια σειρά από αναβαθμίσεις που είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα της Tesla. Περιλαμβάνουν 8 περιμετρικές κάμερες, 12 αναβαθμισμένους αισθητήρες υπερήχων, ένα βελτιωμένο μετωπικό ραντάρ και έναν αναθεωρημένο on-board υπολογιστή.

Η Tesla λέει ότι η πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα διατεθεί στους καταναλωτές όταν το σύστημα ρυθμιστεί μέσα από οδήγηση σε πραγματικές συνθήκες.

Δείτε τώρα το video που παίζει το ρόλο κρυστάλλινης σφαίρας για τις μέρες που θα έρθουν…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube