BP: Νέα γενιά καυσίμων με τεχνολογία Active

BP: Νέα γενιά καυσίμων με τεχνολογία Active

Καλύτερα καύσιμα στην ίδια τιμή.

Έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό χώρο, το παλιό εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Πειραιά, επέλεξε η BP για να παρουσιάσει στην Ελληνική αγορά τα νέα καύσιμα με τεχνολογία ACTIVE.

“Τα καλύτερά μας καύσιμα ενάντια στη βρωμιά του κινητήρα” είναι το μήνυμα που η κορυφαία εταιρεία πετρελαιοειδών επικοινωνεί στο καταναλωτικό κοινό χωρίς όμως να αποτελεί το μοναδικό πλεονέκτημα της νέας γενιάς καύσιμων καθώς εκτός της απομάκρυνσης των βλαβερών καταλοίπων από τον κινητήρα, τα νέα καύσιμα με τεχνολογία ACTIVE εξασφαλίζουν και οικονομία καύσιμου που φτάνει έως και 10%. Τα νέα καύσιμα της BP είναι πραγματικά πρωτοποριακά: Για πρώτη φορά, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE, βενζίνες και πετρέλαια κίνησης, περιέχουν την καλύτερη, έως σήμερα, τεχνολογία για την απομάκρυνση των βλαβερών καταλοίπων, με εκατομμύρια ενεργά μόρια που διασπούν τα κατάλοιπα.

Το τμήμα έρευνάς και εξέλιξης της BP χρειάστηκε πάνω από πέντε έτη, αυστηρές δοκιμές για περισσότερες από 50.000 ώρες σε κινητήρες και οχήματα και 110 διαφορετικές μεθόδους δοκιμών ώστε τα νέα καύσιμα να ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις των κινητήρων ενώ παράλληλα να συνεχίζουν να ωφελούν και τους κινητήρες παλαιότερης τεχνολογίας.

Τα κοινά καύσιμα μπορεί να προκαλέσουν τη συγκέντρωση καταλοίπων σε κρίσιμα μέρη του κινητήρα, όπως στα μπεκ ψεκασμού και στις βαλβίδες εισαγωγής καυσίμου. Τα κατάλοιπα στον κινητήρα μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, απώλεια στην απόδοση του κινητήρα και λιγότερο ομαλή λειτουργία. Με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE βοηθούν στην απομάκρυνση των καταλοίπων που μπορεί να αφήσουν στον κινητήρα τα κοινά καύσιμα και προστατεύουν από τη δημιουργία νέων, βοηθώντας τον κινητήρα να λειτουργεί πιο ομαλά και αποτελεσματικά για μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και οικονομία.

Η παρουσίαση στους εκπρόσωπους του τύπου ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς περιελάμβανε σειρά από τρισδιάστατες απεικονίσεις, σε μια προθήκη υπήρχε ένα μικροσκόπιο συνδεδεμένο με έναν υπολογιστή που έδειχνε την επίδραση των καταλοίπων στο σύστημα ψεκασμού, ενώ στον προαύλιο χώρο υπήρχε ένα BMW 2 coupe ειδικά διαμορφωμένο ώστε οι δυο κύλινδροι να λειτουργούν με κοινό καύσιμο ενώ οι άλλοι δυο του τετρακύλινδρου κινητήρα να λειτουργούν με τα νέα BP Active technology. Παράλληλα ένας υπολογιστής μετέφερε την εικόνα λειτουργίας από το εσωτερικό όπου διακρίνονταν οι επικαθίσεις του κοινού καυσίμου και αντίστοιχα η καθαρότητα στους κυλίνδρους που χρησιμοποιούν τα νέα καύσιμα της ΒP.

O κος Γιάννης Σακελλίων, Διευθυντής Marketing Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας, από τους βασικούς συντελεστές της παρουσίασης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και κάλεσε στο pontium τον κο Ρομπέρτο Καραχάννα, Γενικό Διευθυντή Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ που  ανάλαβε το πρώτο μέρος της παρουσίασης. Αφού τόνισε τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων καύσιμων σε ότι αφορά την καθαρότητα του κινητήρα, στη συνέχεια ποσοτικοποίησε την οικονομία καύσιμου με τη φράση: «Όλα μας τα νέα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE είναι σχεδιασμένα για να σας πάνε πιο μακριά!». Κι αυτό γιατί με βάση μετρήσεις και δόκιμες, αποδεδειγμένα τα νέα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE μπορούν να προσφέρουν έως και 61 km περισσότερα ανά γέμισμα για το ΒΡ Ultimate Diesel και έως και 46 km περισσότερα ανά γέμισμα για τη BP Ultimate Unleaded 100 σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων να χρειαστεί το αυτοκίνητό συντήρηση εκτός προγράμματος.

Την τεχνική παρουσίαση πραγματοποίησε ο κος Norbert Neumann, Μanager Fuels Deployment Europe ο όποιος μαζί με τον κο Καραχάννα και τον κο Σ. Αναστασιάδη Marketing Director, απάντησαν και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ο κος Neumann σε ερώτηση αν τα νέα καύσιμα παρέχουν αντίστοιχα πλεονεκτήματα και στη μοτοσυκλέτα κατηγορηματικά απάντησε ναι! Τα νέα BP με τεχνολογία ACTIVE προσφέρουν αντίστοιχα πλεονεκτήματα σε κάθε είδους κινητήρα. Ο κος Καραχάννας τόσο στην ομιλία του όσο και σε απάντηση δημοσιογράφων τόνισε ότι η έλευση και το λανσάρισμα των νέων καύσιμων συνδυάζεται με ένα μακρόπνοο πρόγραμμα αναβάθμισης των πρατήριων έχοντας ήδη τη σχεδίαση του πρατηρίου του μέλλοντος στα αναπτυξιακά πλάνα της εταιρείας, πρατήριο που θα συνδυάζει πρωτοποριακές υπηρεσίες σε συνδυασμό με πολυεπίπεδη εμπορική προώθηση σειράς προϊόντων.

Το καλύτερο το μάθαμε στο τέλος: Τα νέα καύσιμα θα είναι άμεσα διαθέσιμα και μάλιστα χωρίς αύξηση τιμής!

[Πηγή: BP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube