BMW: Στρογγυλά όργανα, τέλος!

BMW: Στρογγυλά όργανα, τέλος!

Στους προσεχείς νεωτερισμούς της βαυαρικής φίρμας περιλαμβάνεται η πλήρως ψηφιακή απεικόνιση των οργάνων με πολυγωνικά περιγράμματα. Το τέλος μιας παράδοσης για την BMW.

Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης αφιερωμένης στις νέες τεχνολογίες της, η BMW αποκάλυψε ένα νέο είδος ψηφιακών οργάνων, 100% ψηφιακών, τόσο σε λειτουργία όσο και σε απεικόνιση.

Η νέα εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί από τα επόμενα μοντέλα της, ξεκινώντας από την 8 Series, που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, και στη συνέχεια στη νέα 3 Series που αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όπως είδαμε στα πιο πρόσφατα πρωτότυπα της εταιρείας, αυτό το παραμετροποιήσιμο όργανο εγκαταλείπει τα παραδοσιακά στρογγυλά καντράν! Ανάλογα με τη ρύθμιση της απεικόνισης, υπάρχουν τέσσερα κοντέρ με βελόνα, αλλά έχουν γωνιακό περίγραμμα. Ωστόσο, δύο πράγματα δεν αλλάζουν ούτως ή άλλως: Το μαύρο φόντο και οι λευκές βελόνες.



Βέβαια, η BMW είχε ήδη εξελίξει αυτόν τον τομέα. Ελάχιστα αντίθετοι στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι σχεδιαστές της έχουν ήδη βάλει μια καλή δόση ψηφιακής απεικόνισης για διάφορες πληροφορίες στα όργανα ελέγχου του οδηγού. Αλλά ακόμα και στα πιο πρόσφατα μοντέλα παρέμειναν με στρογγυλή διάταξη, όντα κλασικής απεικόνισης με ψηφιακή λειτουργία. Επιπλέον υπήρχε μέχρι και η κλασική χρωμέ στεφάνη υπήρχε για να θυμίζει τα παραδοσιακά κοντέρ. Μέχρι και το φουτουριστικό i8 στρογγυλά όργανα δείχνει στον οδηγό του.

 

Πάντως αυτό δεν θεωρούμε ότι θα τρομάξει τους φαν της ΒMW, καθώς οι άνθρωποι έχουν δει και χειρότερα, όπως η ένταξη της 2 Series Active Tourer στην γκάμα, ενός MPV με εμπρός κίνηση. Καταλαβαίνουν ότι δεν πατούν πλέον σε «ιερό έδαφος». Ακόμα κι αν αλλάξουν τα στρογγυλά όργανα που χαρακτηρίζουν τα καντράν της BMW εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube