BMW: Ετήσια συνδρομή για τη χρήση του Apple CarPlay

BMW: Ετήσια συνδρομή για τη χρήση του Apple CarPlay

Η BMW αλλάζει λογική υποστήριξης του Apple CarPlay. Από στοιχείο έξτρα εξοπλισμού μετατρέπεται σε συνδρομητική υπηρεσία, με δωρεάν τον 1ο χρόνο.

Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα infotainment προσφέρουν εξ ορισμού απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με το smartphone του οδηγού, μέσω των υπηρεσιών Android Auto και Apple CarPlay.

Υπάρχουν ωστόσο και εταιρίες οι οποίες επιλέγουν να μην ακολουθήσουν την παραπάνω τάση. Μία από αυτές είναι η BMW, η οποία δεν υποστηρίζει καθόλου το σύστημα της Google, ενώ προσφέρει επί πληρωμή υποστήριξη για εκείνο της Apple. Μόνες προϋποθέσεις είναι το αυτοκίνητο της φίρμας να είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης BMW Professional, και βέβαια να γίνει η πληρωμή του ανάλογου αντιτίμου ($300 στις ΗΠΑ) για την ενεργοποίηση της λειτουργίας CarPlay.

Σύντομα όμως, αυτή η τακτική θα αλλάξει. Η BMW σκοπεύει να μετατρέψει το CarPlay σε συνδρομητική υπηρεσία. Η ετήσια χρέωση για τη χρήση του στις ΗΠΑ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα είναι $80. Όμως η ενεργοποίηση και η χρήση του για τον 1ο χρόνο θα γίνονται εντελώς δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι, συγκριτικά με το ισχύον καθεστώς, θα βγουν κερδισμένοι όσοι αλλάξουν αυτοκίνητο στην 4ετία, ενώ θα επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα όσοι το κρατήσουν παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το καινούργιο infotainment της νέας Mercedes-Benz A-Class

Σύμφωνα με τον Don Smith, διευθυντή προϊόντων τεχνολογίας της BMW Β. Αμερικής, ο νέος τρόπος είναι καλύτερος για τον πελάτη. «Έτσι επιτρέπεται ο αγοραστής να αλλάξει συσκευή. Πολλοί πελάτες μας πληρώνουν κατά την αγορά του αυτοκινήτου για την υπηρεσία CarPlay, αλλά στην πορεία σταματούν να τη χρησιμοποιούν ή αποκτούν smartphone με λειτουργικό Android». Ακόμα καλύτερο για τον πελάτη θα ήταν βέβαια το Apple CarPlay να προσφέρεται δωρεάν, όμως η BMW δεν φαίνεται πρόθυμη να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων κατασκευαστών σε αυτό.

Πάντως, όπως επιβεβαίωσε ο SMith, μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα ενσωματωθούν στα αυτοκίνητα της BMW οι εικονικοί βοηθοί Google Assistant και Amazon Alexa.

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube