BMW Connected Window για να οργανώσετε τη μέρα σας [video]

BMW Connected Window για να οργανώσετε τη μέρα σας [video]

Η BMW παρουσίασε στη CES ένα εποπτικό σύστημα οπτικοποίησης του καθημερινού μας προγράμματος.

Είστε έτοιμοι να παράσχετε τόσο πολλή προσωπική πληροφόρηση στην υπηρεσία συνδεσιμότητας μιας αυτοκινητοβιομηχανίας;

Αν ναι, η BMW βγάζει τα προηγμένα συστήματα κινητικότητάς της έξω από το αυτοκίνητο παρουσιάζοντας το Connected Window στην Consumer Electronics Show του Las Vegas.

Η γιγάντια αυτή οθόνη είναι ένας νέος τρόπος για να οπτικοποιήσεις το ημερήσιο πρόγραμμά σου, με τα ραντεβού, τα μαγαζιά για ψώνια κλπ., και την πρόγνωση του καιρού, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Connected της BMW.

Για την επίδειξη του συστήματος στη CES αυτές τις μέρες, η BMW χρησιμοποιεί το Connected Window για να προσομοιώσει την καθημερινή ρουτίνα ενός ανθρώπου. Η οθόνη τον καλωσορίζει στην αρχή της ημέρας και του δείχνει τα επερχόμενα ραντεβού σε κάθετο χρονοδιάγραμμα. Εντολές με νεύματα επιτρέπουν στο χρήση να επεκτείνει την πληροφόρηση για κάθε συνάντηση. Το σύστημα επίσης χαράσσει την πορεία οδήγησης από συνάντηση σε συνάντηση, λαμβάνοντας υπόψη και πληροφορίες για τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο.

Το Connected Window συνδυάζει πληροφορίες από το smartphone του χρήστη, τον wearable υπολογιστή, το tablet και άλλες συσκευές. Έτσι, αν η μέρα του είναι γεμάτη ραντεβού, το σύστημα μπορεί να μεταδώσει τις πληροφορίες στο σύστημα πλοήγησης της BMW του χρήστη. Το smartphone του επίσης παίρνει τα δεδομένα και παρέχει υπενθυμίσεις με γραπτά μηνύματα όλη την ημέρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα και ο επόμενος στόχος της BMW είναι να λαμβάνει υπόψη η υπηρεσία Connected τις καθημερινές ασχολίες κάθε χρήστη. Το σύστημα στη συνέχεια θα προτείνει τον κατάλληλο χρόνο για να παρεμβάλει κανείς άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. άθληση ή σπορ.

Το να παρέχεις τόση προσωπική πληροφόρηση και να δίνεις τέτοια δύναμη σε ένα βασισμένο σε υπολογιστικό νέφος (cloud) δίκτυο μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μπορεί να αποτελεί για πολλούς ακραία εισβολή στην ιδιωτικότητά τους. Όμως η BMW βλέπει την ψηφιοποίηση να αναπτύσσεται συνεχώς και θεωρεί ότι έχει νόημα να προσφέρει αυτό το επίπεδο προχωρημένης συνδεσιμότητας στους μελλοντικούς πελάτες της.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube