BMW: Από το 2021 η εξάπλωση της αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα της

BMW: Από το 2021 η εξάπλωση της αυτόνομης οδήγησης στα μοντέλα της

Την εξέλιξή της έχει αναλάβει η οικογένεια των μοντέλων i, και από το 2021 κι έπειτα θα γίνει πολύ ευρύτερη η χρήση της.

Το τμήμα «i» της BMW έχει αναλάβει την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης για λογαριασμό της εταιρείας, η χρήση της οποίας θα επεκταθεί ουσιαστικά μετά το 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το BMW i8 σε πίστα και δρόμο [video]

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στους συναδέλφους μας από το Βρετανικό Autocar, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Hildegard Wortmann. Το πλάνο λοιπόν προβλέπει τη σταδιακή εφαρμογή της πλήρως αυτόνομης οδήγησης σε όλα σχεδόν τα BMW, ξεκινώντας όμως από τα i3 (διαβάστε τη δοκιμή του εδώ) και i8.

Κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με την εφαρμογή της ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή. Ναι μεν προϋπήρχαν των «i» μερικά (ελάχιστα) υβριδικά, όμως ουσιαστικά τα πρώτα πυροδότησαν τη μεγάλη αλλαγή και σήμερα σχεδόν κάθε BMW έχει μια υβριδική έκδοση στη γκάμα της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τεράστια επένδυση της BMW στην αυτόνομη οδήγηση

Με αυτή την «πάσα» η BMW θέλησε επίσης να μας υπενθυμίσει ότι το γράμμα «i» στα i3 και i8 δεν έχει να κάνει με τον ηλεκτρισμό αλλά με την καινοτομία (Innovation). Οπότε αυτή η οικογένεια μοντέλων είναι που αναλαμβάνει από εδώ κι εμπρός να εγκαινιάζει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες.

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι μόλις πετύχουν το σκοπό τους να καθιερώσουν την αυτόνομη οδήγηση, «i» θα συνεχίσουν το έργο τους με τις νέες ιδέες που θα έχουν προκύψει στο μέλλον.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube