Αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους από το 2026;

Αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους από το 2026;

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley τα πρώτα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα βγουν στην αγορά το 2026, ενώ 20 χρόνια μετά θα έχουμε όλοι από ένα.

Ο Adam Jonas, αναλυτής της Morgan Stanley, προβλέπει ότι σε 12 χρόνια από σήμερα θα διατίθενται προς πώληση στο ευρύ κοινό τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Στη μελέτη που παρουσίασε ο Jonas αναφέρει ότι ο δρόμος για το λανσάρισμα αυτοκινήτων που θα οδηγούνται μόνα τους είναι δύσκολος, αλλά τα όποια εμπόδια θα έχουν ξεπεραστεί ως το 2026. Μέχρι τότε οι εταιρίες θα έχουν παρουσιάσει αρκετά μοντέλα που θα οδηγούνται μόνα τους, με τον οδηγό να επεμβαίνει για κάποιες λειτουργίες και σε περίπτωση ανάγκης. Και ως το 2046 όμως η χρήση πλήρως αυτόνομων οχημάτων θα είναι διαδεδομένη σε όλους μας.

Ίδια εικόνα φαίνεται να σχηματίζουν για το μέλλον και άλλες εταιρίες έρευνας αγοράς. Σύμφωνα με τη ΑΒΙ Research ήδη από το 2032 το 50% των καινούργιων αυτοκινήτων θα μπορούν να οδηγούνται μόνα τους. Ο Jonas εκτιμά ότι με την πλήρη εφαρμογή τους τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα ωφελήσουν τελικά την παγκόσμια οικονομία κατά $5,6 τρισ. (€4,4 τρισ.).

Οι προβλέψεις του Adam Jonas έγιναν στα πλαίσια μιας μελέτης για την Tesla, αλλά και πολλοί ακόμα κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν τις δικές τους λύσεις για αυτόνομη μετακίνηση. Π.χ. η Audi θα βάλει ένα RS7 να γυρίζει μόνο του στην πίστα του Hockenheim αυτή την Κυριακή, η Mercedes-Benz έχει παρουσιάσει την S500 Intelligent Drive, ενώ η Nissan έχει ανακοινώσει ότι θα δούμε τα πρώτα αυτόνομα μοντέλα της ως το 2020.

[Πηγή: Worldcarfans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube