Aston Martin: Συμβόλαιο παράτασης για την προμήθεια κινητήρων Ford

Aston Martin: Συμβόλαιο παράτασης για την προμήθεια κινητήρων Ford

Η παράταση στην προμήθεια κινητήρων από τη Ford θα μπορούσε να οδηγήσει στη συνέχιση της παραγωγής του πλαισίου VH της Aston Martin για άλλα πέντε χρόνια

Η παράταση στην προμήθεια κινητήρων από τη Ford θα μπορούσε να οδηγήσει στη συνέχιση της παραγωγής του πλαισίου VH της Aston Martin για άλλα πέντε χρόνια. 

Η Aston Martin υπέγραψε την παράταση του συμβολαίου προμήθειας κινητήρων από τη Ford, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου. Η συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξασφαλίζει την προμήθεια κινητήρων V8 και V12 από το εργοστάσιο της Ford στην Κολονία για άλλα πέντε χρόνια.

Η παράταση της προμήθειας οδηγεί και στην παράταση της κατασκευής του πλαισίου VH, στο οποίο βασίζονται οι Vantage, DB9 και Vanquish για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Η Aston Martin από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις συμφωνίες με τους προμηθευτές της.

Τον τελευταίο μήνα, προέκυψε ότι η Aston Martin βρίσκεται σε συζητήσεις με την Daimler για την προμήθεια εξαρτημάτων και τεχνικής βοήθειας. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε κάθε συμφωνία με τη Mercedes, αυτό θα μπορούσε να πάρει κάποια χρόνια για να υλοποιηθεί σταδιακά, οπότε η προμήθεια των κινητήρων Ford θα μπορούσε να είναι απαραίτητη για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διατήρηση των κινητήρων της Ford σημαίνει επίσης ότι αυτοί θα χρειαστεί να ανασχεδιαστούν, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ρύπων EU6.

Τέλος, οποιοδήποτε σύμφωνο με τη Mercedes-Benz θα μπορούσε να επεκταθεί και σε κοινή χρήση ενός ή περισσότερων πλαισίων, πιθανώς συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο οποίο θα βασίζεται η αντικαταστάτρια της SLS AMG. Αυτή η νέα Mercedes-Benz SLC GT, που θα είναι μικρότερη από την υφιστάμενh SLS AMG, προορίζεται για άμεσος αντίπαλος της Porsche 911.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube