Αναβαθμισμένο traction control σε όλα τα μοντέλα BMW και MINI

Αναβαθμισμένο traction control σε όλα τα μοντέλα BMW και MINI

Το νέο σύστημα που χρησιμοποιείται στο BMW i3s, θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα των δύο εταιρειών.

Η σπορ έκδοση του ηλεκτρικού BMW i3 είναι σαφώς πιο ευχάριστη οδηγικά από εκείνη που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο λόγος δεν είναι απλώς το ισχυρότερο μοτέρ και η σπορ ανάρτηση αλλά και το νέο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας που σε αφήνει να ευχαριστηθείς περισσότερο τη γρήγορη οδήγηση.

Οι αντιδράσεις του συγκεκριμένου συστήματος είναι σχεδόν 50 φορές πιο γρήγορες από των συμβατικών και ο λόγος είναι ότι η μονάδα ελέγχου είναι τοποθετημένη μέσα στο σύστημα κίνησης. Έτσι, τα δεδομένα και οι εντολές δε χρειάζεται να κάνουν βόλτα μέσα στο κύκλωμα, αλλά φτάνουν εκεί που πρέπει σαφώς πιο γρήγορα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: MINI Cooper D Countryman ALL4

Με τον τρόπο αυτό, ο έλεγχος της πρόσφυσης στις εξόδους των κλειστών στροφών, σε δύσκολες καιρικά συνθήκες αλλά και στη φάση της ανάκτησης ενέργειας είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός και ακριβής.

Την ανάγκη για την εξέλιξή του επέβαλλε ουσιαστικά ο ιδιαίτερος τρόπος που αποδίδει την ισχύ και τη ροπή του ο ηλεκτρικός κινητήρας, ωστόσο οι δοκιμές έδειξαν ότι αποδίδει πολύ σωστά και σε συνδυασμό με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στρίβοντας ένα BMW i3s με τον Timo Glock [video]

Γι’ αυτό και η εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει να το τοποθετεί και σε όλα μοντέλα της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ανεξάρτητα από το εάν έχουν κίνηση εμπρός, πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Είναι μια επιλογή που σύμφωνα με την BMW θα κάνει την οδήγηση αφενός πιο ασφαλή, αφετέρου πιο ευχάριστη.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube