Mercedes-Benz, ενεργοποιεί την αυτόματη αλλαγή λωρίδας στην Ευρώπη

Mercedes-Benz, ενεργοποιεί την αυτόματη αλλαγή λωρίδας στην Ευρώπη

Ύστερα από τη Βόρεια Αμερική ήρθε η σειρά της Ευρώπης, με τη Mercedes-Benz να λανσάρει το αυτόματο σύστημα αλλαγής λωρίδας στις C, E και S-Class καθώς και στα μοντέλα EQ.

Mercedes-Benz Automatic Lane Change

Ύστερα από την έγκριση για τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 στην California πριν από την Tesla, η Mercedes-Benz προσθέτει στο οπλοστάσιό της ακόμη ένα βοήθημα οδήγησης στην Ευρώπη. 

Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Automatic Lane Change ή ALC, μέσω του συστήματος Active Distance Assist Distronic. Επομένως, το αυτοκίνητο θα μπορεί πλέον να αλλάζει λωρίδα μόνο του σε ορισμένες προκαθορισμένες συνθήκες.

Η λειτουργία ALC της Mercedes-Benz αποτελεί ενσωματωμένο σύστημα στο Αctive Distance Assist DISTRONIC με Active Steering Assist

Η λειτουργία ALC που προσφέρεται από τα μοντέλα της Mercedes εξοπλισμένα με το σύστημα πλοήγησης Distronic και το MBUX επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αλλάζει λωρίδα(ες) σε ένα εύρος ταχύτητας μεταξύ 80 και 140 km/h. Ωστόσο, η ενεργοποίηση του συστήματος θα είναι δυνατή μόνο υπό ορισμένες συγκεκριμένες συνθήκες.

Mercedes-Benz Automatic Lane Change

Εκτός από τον συνδυασμό Distronic και MBUX και το εύρος ταχύτητας, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινείται σε δρόμο με όριο ταχύτητας που εμφανίζεται σε πινακίδα, ως εκ τούτου καταγράφεται στο σύστημα πλοήγησης. Η λωρίδα κυκλοφορίας πρέπει επίσης να έχει διαγραμμίσεις ανιχνεύσιμες από το σύστημα και επαρκή απόσταση ελιγμού.

Ο ελιγμός αλλαγής λωρίδας θα πραγματοποιείται στη συνέχεια χωρίς να απαιτείται η παραμικρή επέμβαση από τον οδηγό, αλλά ο τελευταίος πρέπει να κρατά τα χέρια του στο τιμόνι. Είναι επομένως μια λειτουργία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

Mercedes-Benz Automatic Lane Change

Η εφαρμογή συστημάτων αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 στην Ευρώπη, όπως αυτά που υπάρχουν ήδη σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες ή σε ορισμένους μεγάλους «διαπολιτειακούς» αυτοκινητόδρομους στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξαρτηθεί από τις νομικές διατάξεις που θα ληφθούν υπόψη από τις διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube