Υβριδικές όλες οι McLaren μέχρι το 2025

Υβριδικές όλες οι McLaren μέχρι το 2025

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πολιτική που θα αφορά στα συνολικά 18 νέα μοντέλα και εκδόσεις τα οποία θα έχουν παρουσιαστεί έως τότε.

Πριν από μερικούς λίγους μήνες, ο Mike Flewitt, CEO της McLaren, είχε δώσει πληροφορίες σχετικά με το υβριδικό πλάνο της εταιρεία.

Ωστόσο στο περιθώριο του Goodwood Festival of Speed, άνοιξε λίγο περισσότερο τα χαρτιά του και σχετικά με το συνολικό πλάνο της εταιρείας.

Η υλοποίησή του περιλαμβάνει την αντικατάσταση του σημερινού V8 των 3,8 lt από ένα υβριδικό σύστημα, το οποίo θα παραμείνει της διαφορετικής ισχύος ανάλογα με το εκάστοτε μοντέλο, χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή στο hardware.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε τη McLaren 650S στα βουνά της Ν. Γαλλίας

Μάλιστα ο Flewitt δήλωσε πως το νέο σύστημα σχεδιάστηκε για να μπορεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά περισσότερο από το σημερινό θερμικό μοτέρ, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα στην κάθε περίσταση.

Το γεγονός αυτό προκύπτει από το ότι η διαφοροποίηση θα προέρχεται από τον ηλεκτρικό κινητήρα και μόνο, οπότε θα είναι και ασύγκριτα ευκολότερο σε σχέση με έναν εσωτερικής καύσης. Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση των μπαταριών τώρα, εξελίσσονται συστοιχίες που θα μπορούν να υποστηρίξουν ακόμα και μισή ώρα οδήγησης σε πίστα, ώστε να είναι συμβατές με τη φιλοσοφία των McLaren.

Είναι κάτι απαραίτητο προκειμένου η McLaren να φτάσει μεν το στόχο της των 6.000 πωλήσεων ετησίως έως το 2025, χωρίς όμως την παραμικρή αλλοίωση του χαρακτήρα των μοντέλων της.

[Πηγή: Autoblog.com]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube