Porsche και Hyundai επενδύουν σε ένα εξελιγμένο head-up display [video]

Porsche και Hyundai επενδύουν σε ένα εξελιγμένο head-up display [video]

Η ελβετική εταιρεία WayRay εξελίσσει κορυφαία τεχνολογία στον συγκεκριμένο τομέα.

Μια μέρα, η Porsche ή η Hyundai θα έχουν ένα παρμπρίζ που θα μπορούσε να σας κάνει πολύ καλύτερο οδηγό.

Η εταιρεία WayRay, στοχεύει να εξελίξει σε ανώτατο βαθμό την τεχνολογία του head-up display και παράλληλα να την επεκτείνει σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα. 
Ετσι ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 70 διέθεσε η Porsche και τα υπόλοιπα η Hyundai και η JVCKenwood. 

po

Η ελβετική εταιρεία εξελίσσει ένα σύστημα το οποίο δεν θα προβάλλει στο παρμπρίζ μόνον τις λίγες «στατικές» πληροφορίες που βλέπουμε σήμερα, αλλά πλέον θα μπορεί να παρακολουθεί τις διασταυρώσεις των πεζών ή άλλες σημάνσεις δρόμου και να τονίζει τη σημασία τους στον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, ή ακόμη και να βρει θέση στάθμευσης. 
Σε κάποιες άλλες εφαρμογές, στην πίστα για παράδειγμα, η τεχνολογία AR της WayRay θα μπορούσε να εμφανίσει μια «ζωντανή» αγωνιστική γραμμή οδήγησης, προσφέροντας συμβουλές για το πότε να φρενάρει ο οδηγός ή να στρίψει, ενώ δημιουργεί και ένα «φάντασμα» αυτοκίνητο που δείχνει τις σωστές γραμμές.

Η WayRay ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μοντέλο αυτοκινήτου και θα επέτρεπε στον οδηγό και τον συνοδηγό να βλέπουν σε real time τις πληροφορίες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube