BMW και Baidu ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα

BMW και Baidu ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε γερμανική και κινεζική εταιρεία.

Μετά την Audi και την Huawei που ανακοίνωσαν συνεργασία στους τομείς συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης, άλλη μια γερμανική εταιρεία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με κινεζική για τους ίδιους σκοπούς. Φαίνεται ότι η Κίνα θα εξελιχθεί σε ένα απέραντο πεδίο δοκιμών και εξέλιξης νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό η Baidu, Inc. (NASDAQ:BIDU) και το BMW Group ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας - Memorandum of Understanding (MoU), στο πλαίσιο του οποίου, το BMW Group προσχωρεί στην ανοιχτή πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης Apollo της Baidu, παίρνοντας μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Η συνεργασία επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang στη Γερμανία στις 10 Ιουλίου, όπου συνάντησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel. Το MoU σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας πάνω στην αυτόνομη οδήγηση μεταξύ του BMW Group και της Baidu. Οι δύο εταιρίες επιθυμούν, μέσα από τη συνεργασία, να προσφέρουν ασφαλείς, πρακτικές και έξυπνες λύσεις μετακίνησης στους καταναλωτές της Κίνας.

 «Το BMW Group και η Baidu έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας στην προώθηση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, και καταφέρνουν να διατηρούν μία ισχυρή σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Στο BMW Group και την Baidu διερευνούμε ενεργά τον τομέα των έξυπνων αυτοκινήτων και μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης», δήλωσε ο Ya-Qin Zhang, Πρόεδρος της Baidu. «Ευελπιστούμε αυτή η βαθύτερη συνεργασία να φέρει στους Κινέζους καταναλωτές έξυπνα σχεδιασμένες και φιλικές προς το χρήστη προϊοντικές εμπειρίες. Στόχος μας είναι να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που ευθυγραμμίζονται με την Κινεζική αγορά», πρόσθεσε.

Ο Klaus Fröhlich, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG για την Εξέλιξη, δήλωσε: «Οι ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στους ηγέτες της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας είναι το μυστικό μας για την επιτυχία στο μαραθώνιο προς την αυτόνομη οδήγηση. Αγωνιζόμαστε για συνεπή τεχνολογικά πρότυπα σε όλο κόσμο, προκειμένου να ξεπεραστούν οι κατά τόπους διαφορές ως προς την ταχύτητα υλοποίησης και το ρυθμιστικό πλαίσιο. Με το BMW Group και την Baidu να ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπορούμε να επιταχύνουμε σημαντικά την ευθυγράμμιση ειδικών απαιτήσεων και τεχνολογικών προσεγγίσεων προκειμένου να μετατρέψουμε το όραμα  της αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικότητα για τους Κινέζους πελάτες πολύ σύντομα».

Το BMW Group εξελίσσει μία πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης με τεχνολογικές λύσεις για Level 3 έως Level 4/5 (πολύ έως πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση), καθώς και για προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδήγησης (Level 2). Αυτή η κλιμακούμενη λύση αυτόνομης οδήγησης εξελίσσεται με τεχνολογικούς εταίρους και κατασκευαστές OEM που συμβάλλουν με τις γνώσεις, τους πόρους και τις καινοτομίες τους για τη δημιουργία μιας προηγμένης φιλοσοφίας.

Το project Apollo είναι μία ανοιχτή πλατφόρμα που αποτελεί μία ολοκληρωμένη, ασφαλή και αξιόπιστη λύση η οποία υποστηρίζει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες ενός αυτόνομου οχήματος. Από τον Ιούλιο του 2017 που λανσαρίστηκε, η πλατφόρμα Apollo έχει φέρει κοντά 118 παγκόσμιους εταίρους από τους χώρους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας. Η επιτυχία της οφείλεται στο ότι παρέχει σταθερά τη δυνατότητα σε developers και εταίρους να επιταχύνουν την πρόοδο της καινοτομίας ανοίγοντας νέες δυνατότητες και αξιοποιώντας κοινούς πόρους.

Η ανακοίνωση, που ακολουθεί μετά από μία πρόσφατη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών πάνω στα συνδεδεμένα οχήματα, σηματοδοτεί το επόμενο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Baidu και BMW Group στην προώθηση του οικοσυστήματος αυτόνομης οδήγησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube