smart: Όπου φύγει φύγει από τη Β. Αμερική

smart: Όπου φύγει φύγει από τη Β. Αμερική

Η πτώση της τιμής της βενζίνης στην Β. Αμερική οδηγεί στη συστηματική αύξηση των πωλήσεων στα μεγάλα αυτοκίνητα. Εις βάρος των μικρών, όπως των smart που σταματούν την καριέρα τους σε ΗΠΑ και Καναδά.

Οι περισσότερες αγορές αυτοκινήτων έχουν μια αρκετά «βραχυπρόθεσμη» άποψη στις μεταβολές της τιμής των καυσίμων, αλλά αν υπάρχει κάποιος που είναι ο βασιλιάς στο φαινόμενο αυτό, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Με κάθε πτώση της τιμής στην αντλία, σημειώνεται ακαριαία αύξηση στις πωλήσεις των μεγάλων pick-up, με τους κατασκευαστές να σπεύδουν να λανσάρουν ολοένα και βαρύτερα μοντέλα, πιο ισχυρά και πιο επιβλητικά.

Αναπόφευκτα λοιπόν, δημιουργείται ένα αρνητικό κύμα για τα μικρότερα μοντέλα σε μια χώρα όπου ακόμη και οι μεγάλες μπερλίνες, που ήταν οι βασίλισσες των πωλήσεων, έγιναν κομπάρσοι πίσω από τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τα μεγάλα SUV.

Η smart είναι μια από τις εταιρείες που πληρώνει το παραπάνω τίμημα στη Βόρεια Αμερική με σταθερή μείωση των πωλήσεων τους τελευταίους μήνες. Η θυγατρική της Daimler πούλησε μόλις 1.276 κομμάτια το 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γερμανός κατασκευαστής αποφάσισε να αποσυρθεί ξεκάθαρα και απλά από την αμερικανική αγορά, αν και οι μεταπωλήσεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται για τους σημερινούς ιδιοκτήτες. Η smart θα επικεντρωθεί τώρα στην Κίνα μέσω της νέας συμμαχίας της με την Geely που θα της επιτρέψει να παράγει ηλεκτρικά οχήματα στη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο γι’ αυτό το είδος αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube